Ventspils Augsto tehnoloģiju parka uzņēmumi - SIA „OT Systems” un SIA „Ambline” piedalījušies vienā no Vācijas lielākajām tirdzniecības izstādēm „INFA 2013”, Hannoverē.

Izstādē izdevies ne vien sekmīgi pārdot saražoto produkciju, bet arī iegūt nozīmīgus kontaktus un pieredzi starptautiskajā mārketingā.

 

Kopā ar VATP Biznesa inkubatora uzņēmumiem izstādē Vācijā no 12. līdz 20. oktobrim piedalījās arī koka rotaļlietu ražotājs no Kuldīgas – SIA "MGS Factory" un Liepājas uzņēmums SIA “Zibenszeļļi”, kas piedāvā drošības risinājumus mājokļiem.

 

VATP Biznesa inkubatora projektu koordinatore Liene Kataševska, kas kopā ar uzņēmumiem devās uz Vāciju, dalās savos iespaidos par piedzīvoto izstādē „INFA 2013”. Liene atklāj, ka pirmais pārsteigums esot bijis izstādes mērogs – produkcija un uzņēmumi kopumā izvietoti 8 lielās zālēs, kuru kopējā platība sasniedz 110 000m2. Trīs no Latvijas uzņēmumiem atradušies zālē Nr. 18, kas atsevišķi atvēlēta tieši ārzemju ražojumiem un uzņēmumiem. Arī pārējās zāles sadalītas atbilstoši tematikai - bērnu rotaļlietas, ekoprodukcija, Ziemassvētki, elektronika, Vācijas lielākie zīmoli u.c.

 

Katru rītu izstāde tikusi atklāta orķestra pavadībā un ar ļaužu pūli pie galvenās ieejas. Liene secina, ka atšķirībā no Latvijas, kad pircēju plūsmu ir viegli prognozēt atkarībā no nedēļas dienas un diennakts stundas, tad Vācijā izstāde tikusi vienlīdz labi apmeklēta visas dienas laikā - visās nedēļas dienās. Kopumā šogad izstādi apmeklēja 190 000 apmeklētāju un izstādē pavisam piedalījās 1300 dalībnieku no 40 pasaules valstīm.

 

Izstādes apmeklētāji esot īpašu interesi izrādījuši par SIA „MGS Factory” ražotajām koka rotaļlietu mājiņām, ar kurām bērni varēja spēlēties turpat izstādē uz vietas. Rezultātā uzņēmums saņēmis vairākus pasūtījumus. Arī VATP Biznesa inkubatora uzņēmumam SIA „Ambline”, kas ražo tekstila izstrādājumus no lina un dzintaru diega, izdevies atrast potenciālos sadarbības partnerus, caur kuriem produkciju tālāk virzīt eksportam uz Vāciju.

 

Šobrīd VATP Biznesa inkubators aktīvi gatavojas uzņēmumu dalībai Ziemassvētku tirdziņos Vācijas pilsētās - Vupertālē un Darmštatē. Inkubators piedāvās dalībniekiem pilnu pasākuma organizāciju – no produkcijas loģistikas līdz pat pārdošanai.

 

Biznesa inkubators bez konsultācijām un atbalsta starptautiskajā mārketingā piedāvā arī biroja un ražošanas telpas, personāla atlases pakalpojumus, biznesa konsultācijas, mentoringa pakalpojumus, atbalstu biznesa plāna izstrādē u.c.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: