Ventspils Kultūras centra jauktais koris „Līvzeme” tikko atgriezies mājās no 10. starptautiskā koru mūzikas konkursa - festivāla „In Canto sul Garda 2013”, kurš notika Itālijā, Rivas pilsētā pie Gardas ezera.

Kora piedalīšanās šajā konkursā – ļoti veiksmīga – mājās pārvests Sudraba diploms un vērtīga pieredze, kuru uzkrāt turpmākajiem konkursiem Latvijā un ārzemēs.

Kopumā konkursā piedalījās 37 kori no 18 dažādām valstīm, vistālāko ceļo mēroja kolektīvs no Indonēzijas. „Līvzeme” startēja jaukto koru konkurencē, repertuārā iekļaujot latviešu komponistu tautasdziesmu apdares korim.

Koris „Līvzeme” iepazina citu valstu dziedošos kolektīvus, ieguva jaunus draugus. Liela ir pieredze, kuru dziedātāji guva piedaloties starptautiskajā konkursā. Tā bija arī lieliska iespēja parādīt citiem skaistos ventiņu tautastērpus, kora sieviešu sastāvu nevarēja nepamanīt, galvas rotāja greznās sievu aubes, meitām – dzīvo ziedu vainagi no Latvijas mārtiņrozēm. Itālijā pavadītais laiks paliks atmiņā ne vien ar piedalīšanos konkursā, bet arī ar Veronas, Sirmiones un Venēcijas šarmu, pirmā sniega baudīšanu Monte Baldo virsotnēs (1760 metrus virs jūras līmeņa).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: