8. novembrī plkst. 14:00 teātra namā “Jūras vārti” viesosies Rīgas Krievu teātris, lai maziem un lieliem skatītājiem parādītu īpašu izrādi - Antuāna de Sent-Ekziperī pasaku „Mazais princis”.

„Mazais princis” (Le Petit Prince), kuru sarakstījis Antuāns de Sent-Ekziperī, franču rakstnieks, dzejnieks un profesionāls lidotājs, apbrīnojamā veidā aizrauj gan bērnus, gan pieaugušos. Sent-Ekziperī ir ne tikai šī stāsta sacerētājs, bet arī zīmējumu autors, tālab cilvēki visā pasaulē zina, kā izskatās Mazais princis, viņa planēta, viņa iemīļotā Roze un viņa draudzene Lapsa.

 

Runā, ka Mazais princis ir pats Antuāns, kad pats vēl bijis mazs zēns. „Visi pieaugušie reiz ir bijuši bērni (tikai ļoti nedaudzi no viņiem to atceras)”, piebilst rakstnieks.

 

Lomās Ventspils skatītāji redzēs Aleksandru Maļikovu, Alekseju Korginu, Jekaterinu Frolovu, Anastasiju Timošenko un Jevgeņiju Čerkesu.

 

Izrādes režisors ir Ruslans Kudašovs – Lielā Leļļu teātra galvenais režisors, prestižu starptautisko festivālu dalībnieks un daudzkārtējs balvu ieguvējs, nacionālās teātra prēmijas „Zelta maska” laureāts, Sanktpēterburgas teātra prēmijas „Zelta sofits” laureāts, nacionālās prēmijas „Arlekīns” teātra mākslas jomā bērniem un pusaudžiem laureāts un daudzu citu. Viņš iestudējis vairāk nekā divdesmit izrādes dažādās pilsētās (Sanktpēterburgā, Brestā, Petrozavodskā, Plovdivā) un valstīs (Krievijā, Baltkrievijā, Bulgārijā) – pieaugušajiem un bērniem, kā arī gan vieniem, gan otriem. Pagājušajā gadā RKT iestudējis izrādi „Mazās Eglītes lielais ceļojums” pēc H.K. Andersena pasakas motīviem, bet tagad viņu uzrunājis „Mazais princis”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: