Izrādes laikā zālē valda spriegs klusums, skatītāji kā pārakmeņojušies seko līdzi nežēlīgajam stāstam.

Saliedētā aktieru ansambļa lieliskais darbs, uzvedumam virzoties uz finālu, sāk uztraukt. Kā sporta sacensībās vai koncertā (Silvija Radzobe) Regnāra Vaivara iestudēto homērisko komēdiju „Apglabājiet mani zem grīdas” Ventspils skatītāji redzēs 16. oktobrī plkst. 19:00 teātra namā „Jūras vārti”.

 

„Apglabājiet mani aiz plintusa” (1993) ir krievu rakstnieka, aktiera, scenārista, režisora un tulkotāja Pāvela Sanajeva (1969) autobiogrāfisks stāsts, kurā visu personāžu prototipi ir reāli cilvēki.

 

Jau ar pirmajām izrādes minūtēm un dialogiem ir skaidrs, ka izrāde neatstās vienaldzīgos un noteikti izraisīs neviennozīmīgu reakciju. Uz skatuves netiek taupīti sulīgi epiteti un tiek rādīta pilnīgi reāla kādas ne visai vienkāršas ģimenes sadzīve.

 

Indras Briķes Vecāmāte atņēmusi meitai dēlu - astoņgadīgo Sašu. Vecējošā matrona aizbildinās, ka zēna māte - Ilzes Ķuzules-Skrastiņas Oļa - nespēj pienācīgi parūpēties par slimīgo puisēnu. Ka bez viņas gādības un mīlestības mazdēls aizies bojā. Taču īstenībā Vecāmāte ir pārvērtusi dzīvi par elli ne tikai Sašam un Oļai, kurai liegta tikšanās ar dēlu, bet arī savam vīram Seņam, kuru atveido Juris Bartkevičs.

 

Par izcilo lomas atveidojumu Indra Briķe nominēta "Spēlmaņu nakts" 2011/2012 balvai Gada aktrise, bet Juris Bartkevičs - "Spēlmaņu nakts" 2011/2012 balvai Gada aktieris otrā plāna lomā.

 

Biļešu cenas Ls 3,00 (€ 4,27); 4,00 (€ 5,69); 5,00 (€ 7,11). Ar t/n „Jūras vārti” DRAUGA KARTI atlaide 5%.

 

Biļetes nopērkamas t/n "Jūras vārti” un "Biļešu serviss" kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: