Krievu kultūras dienas Ventspilī notiek jau devīto gadu pēc kārtas. Šogad tās notiks no 20. septembra līdz 20. oktobrim, tēma - “No sirds uz sirdi”

Svinīgo pasākumu galvenais mērķis ir atklāt daudzveidību krievu kultūrā, krievu cilvēku garīgumu, parādīt viņu saikni ar Latvijas un Ventspils vēsturi, plašāk piesaistīt pilsētas iedzīvotāju aktivitāti, organizējot dažādus pasākumus.

 

Krievu klasikas vakarā notiks Antona Čehova un Sergeja Jeseņina darbu priekšlasījumi. Tos lasīs Georgijs Dirjugins un Irina Krivika, savukārt stīgu kvartets “Svētdienas kvartets” Arimannas Štrausas vadībā izpildīs Čaikovska, Musorgska, Rubinšteina un Borodina skaņdarbus. Netiks aizmirsta arī klasiskā čigānu romances, to izpildīs Jeļena Vaseva un Šamils Almakajevs (ģitāra). Uzstāsies arī vokālais ansamblis “Kantabile”.

 

Krievu kultūras dienās būs apskatāma arī Ventspils mākslinieku Jeļenas Baranovskas, Vladimira Ilibajeva un Borisa Moisejeva darbu izstāde, kā arī ir ieplānota atsevišķas ekspozīcijas izveidošana, veltīta Aleksandram Puškinam.

 

Notiks Krievu nacionālo sporta veidu sporta spēles un intelektuālā spēle jauniešiem “Vēstures ritenis”. Šajās spēlēs varēs piedalīties ikviens pasākuma apmeklētājs.

 

Krievu kultūras dienu ietvaros notiks arī virkne citu pasākumu – kora “Slavjane” radošais koncerts un teātra festivāla “Zelta maska” laureāta izrāde “Bez nosaukuma”. Ar krievu kultūras zelta fondu – tautas folkloru – iepazīstinās folkloras ansambļi “Zdravica” „Mrija”, „Žuravinka”, etnogrāfiskais ansamblis „Jarilo” (Liepāja), viesi – „Rotaļnieks” un „Kāndla”.

 

Krievu kultūras dienu noslēdzošais pasākums būs garīgās mūzikas vakars, kurā uzstāsies Rīgas Visu svēto baznīcas kolektīvs ar garīgo programmu “Sakraļnoje dihanije”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: