22. septembrī plkst. 16.00 Ventspils Kultūras centrā ar burvīgu opermūzikas programmu uzstāsies vairāku starptautisku konkursu laureāte operdziedātāja Sonora Vaice, pie klavierēm Normunds Vaicis.

Latvijas Nacionālās operas (LNO) soliste - soprāns Sonora Vaice savulaik absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) profesores Ludmilas Braunas vokālo klasi. Studējusi Itālijā un Lielbritānijā, guvusi panākumus vietēja, kā arī starptautiska mēroga konkursos. Soliste ir divkārtēja Lielās Mūzikas Balvas laureāte. Dziedājusi Austrijā, Vācijā, Itālijā, Zviedrijā u.c. Viņas kontā ir lomas tādās operās kā "Cosi fan Tutte", "Burvju flauta", "Traviatta", "Seviljas bārddzinis", "Orfejs un Eiridīke" un daudzās citas.

 

Savukārt diriģents Normunds Vaicis absolvējis JVLMA kordiriģēšanas nodaļu un operas un simfoniskā orķestra diriģēšanas nodaļu. Mācījies pie Vasilija Sinaiska un Riharda Glāzupa, profesionāli pilnveidojies Iļjas Musina un Jurija Simonova vadībā. Kopš studiju gadiem pastāvīgi sadarbojies ar Latvijas orķestriem - ar Latvijas Filharmonijas kamerorķestri, Latvijas Nacionālo Simfonisko orķestri u.c. LNO debitējis, vēl būdams JVLMA students. Arī pašlaik regulāri diriģē LNO izrādes. Ar koncertiem Normunds Vaicis ir viesojies Vācijā, Francijā, Spānijā, Itālijā, Ungārijā, Anglijā, un citviet.

 

Koncertā skanēs populāra opermūzika sākot no Hendeļa līdz Pučini, pirms katra darba būs neliels stāstiņš vai saruna ar publiku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: