PSIA Ventspils nekustamie īpašumi regulāri organizē informācijas dienas iedzīvotājiem, namu pārvaldniekiem un citiem interesentiem, sniedzot iespēju tādējādi iegūt visu aktuālo un nepieciešamo informāciju, uzdot jautājumus un saņemt atbildes no vadošajiem darbiniekiem.

Informācijas dienas laikā, kas notika šajā pirmdienā, uz iedzīvotāju jautājumiem atbildēja Ventspils nekustamo īpašumu (VNĪ) tehniskais direktors Valērijs Pļiskovs un ražošanas direktors Ivars Haselbaums. Pļiskovs solīja, ka informāciju par 2014. gadā gaidāmajiem remontdarbiem iedzīvotājiem darīs zināmu līdz 15. oktobrim. Kamēr vēl ir laiks, VNĪ gaida ierosinājumus par papildu remontdarbiem, kurus varētu iekļaut nākamā gada plānos.Tehniskais direktors vien piebilda, ka ieplānoto un iespējamo darbu apjoms ir atkarīgs no tā, kāds naudas līdzekļu uzkrājums izveidojies konkrētajai mājai. Parasti šos jautājumus izlemj dzīvokļu īpašnieku kopsapulcēs.

 

Valērijs Pļiskovs un Ivars Haselbaums atbildēja uz Lielā prospekta 26. mājas iedzīvotājas, kura izrādīja vislielāko aktivitāti, jautājumiem.

 

Kad tiks veikts kosmētiskais remonts kāpņu telpās?

V.P.: – Kosmētisko remontu kāpņu telpās veiks, kad tiks sakrāta nepieciešamā naudas summa. Visu četru kāpņu telpu remontam nepieciešami aptuveni 10 000 latu, kuru mājai pagaidām nav. Iepriekšējos gados Lielajā prospektā 26 tika veikti vispirms nepieciešamie siltummezgla rekonstrukcijas un elektroinstalāciju nomaiņas remontdarbi, tāpēc visi mājas uzkrājumi ir izlietoti. Neveicot šos darbus, nebūtu lietderīgi īstenot kosmētiskos remontdarbus. Mājas ekspluatāciju sadārdzina nepieciešamība ziemā tīrīt no jumta sniegu un sist lāstekas.

 

Kad varētu notikt mājas renovācija un siltināšana?

V.P.: – Šādi lēmumi arī ir jāpieņem dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē – jābūt vismaz 50% +1 balss. Taču uz iepriekšējo sapulci no visiem iedzīvotājiem atnāca tikai viens cilvēks. Tāpat netika gūts pozitīvs rezultāts, veicot iedzīvotāju aptauju ar anketu palīdzību. VNĪ tādu iedzīvotāju attieksmi atbilstoši likuma nosacījumiem novērtēja kā atteikšanos no renovācijas. Mēs nevaram pienest jums klāt mājas renovāciju, iedzīvotājiem pašiem par to ir jānobalso. Pašreizējā Eiropas Savienības finansiālā atbalsta programma renovācijai un siltināšanai tuvojas noslēgumam (projektu iesniegumus vairs nepieņem). Tās mājas, kuru iedzīvotāji vēl nav pieņēmuši lēmumu, var pretendēt uz līdzfinansējumu no ES finanšu līdzekļu plānošanas nākamā perioda programmām 2014.–2020. gadam, jo renovācijas projektēšanai un dokumentu sagatavošanai vajadzīgs vismaz pusgads. Dzīvojamās mājas renovācijas projektā var iekļaut visus ar energoefektivitātes uzlabošanu saistītos remontdarbus, tad nevajadzēs tos veikt atsevišķi, bet varēs izmantot ES līdzfinansējumu.

 

Kāda starpība ir putuplasta un minerālvates izmaksās, siltinot mājas?

I.H.: – Materiālu izmaksu starpība sasniedz 30%, tomēr tas neietekmē siltināšanas kvalitāti.

 

Iedzīvotāji no Lielā prospekta 26 sūdzas par troksni, ko rada AS Diāna veikala pirmajā stāvā izvietotie ventilatori. VNĪ tehniskais direktors apsolīja vērsties pie AS Diāna vadības ar lūgumu ņemt vērā iedzīvotāju intereses un vēlmes. Iedzīvotāji arī interesējas par to, kad labiekārtos atkritumu konteineru laukumus. Šogad trīs iekškvartālu pagalmos plānots uzstādīt slēgta tipa sadzīves atkritumu konteineru novietnes.

 

Informācija par dzīvojamo māju Lielajā prospektā 26:

  • Ēkas celšanas gads – 1966
  • Dzīvokļu īpašnieku skaits – 61

Veiktie/plānotie nozīmīgākie remontdarbi:

  • 2010. gads: siltummezgla pārbūve (Ls 3430)
  • 2012. gads: koplietošanas elektroinstalācijas nomaiņa (Ls 5268)
  • 2013. gads: tiek uzkrāti līdzekļi kāpņu telpu kosmētiskajam remontam; plānots veikt aptauju par durvju kodu nomaiņu uz elektromagnētiskajām atslēgām
  • 2014. gads: plānots veikt divu kāpņu telpu kosmētisko remontu

Aicinām informēt

Šogad beidzas celtniecības garantijas termiņš renovētajām mājām Lielajā prospektā 22 un 49 un Peldu ielā 5, kas ekspluatācijā tika nodotas 2010. gadā. Patlaban Ventspils nekustamie īpašumi veic šo māju apsekošanu, lai atklātu iespējamos defektus, kurus vēl var novērst garantijas remonta laikā.

 

Aicinām arī iedzīvotājus informēt par iespējamiem defektiem pa tālr. 63629551, 63629553.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: