Aizvadīta Latvijas Pasažieru pārvadātāju 17. veselības spartakiāde ar devīzi „Jūra, saule un vējš”, ko Ventspils Piejūras kempingā organizēja Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija un pagājuša gada spartakiādes uzvarētājs – pašvaldības SIA „Ventspils reiss” sadarbībā ar Ventspils Maratona klubu.

Pasākums pulcēja 27 komandas ar vairāk nekā tūkstoti dalībnieku no visas Latvijas, tajā skaitā organizatoru uzaicinātās vieskomandas no Satiksmes ministrijas, Valsts SIA „Autotransporta direkcija”, Ventspils pilsētas domes.

 

Spartakiādes programmā komandām bija 9 sporta veidi, no kuriem kopvērtējuma iekļāva 8 labākos rezultātus. Tā kā pašvaldības SIA „Ventspils reiss” ir uzņēmums, kurā lielu vērību pievērš drošai un ekonomiskai braukšanai, kā arī autobusu vadītāju profesionalitātei, ar vislielāko rūpību tika organizēta profesionālā divcīņa, kurā bija jāparāda gan praktiskās braukšanas prasmes, gan teorētiskās zināšanas Ceļu satiksmes noteikumos. Šīs sacensības bija īsts izaicinājums, jo nav viegli sēsties pie sveša autobusa stūres un braukt pārliecinoši un bez kļūdām. Labāko rezultātu šajā disciplīnā uzrādīja pašvaldības SIA „Ventspils reiss” komanda - autobusu vadītāji Ainārs Naudiņš un Ojārs Ivasks, kuri jau tradicionāli pārstāv uzņēmumu līdzīga rakstura sacensības un regulāri apliecina savu augsto meistarību. Individuālajā vērtējumā labākais autobusu vadīšanā bija Gatis Grīnbergs.

 

Kā jauninājums šogad bija daudzcīņa, ko organizēja sporta pedagogs un treneris Aivars Čaklis kopā ar saviem palīgiem. Katram komandas dalībniekam bija iespēja izmēģināt savus spēkus 16 atšķirīgos sporta veidos, un, uzrādot labus rezultātus, papildināt komandas punktu skaitu. Dalībnieku interese par šo sporta veidu bija liela, un viņi bija gatavi stāvēt pat lielās rindās, lai piedalītos.

 

Lielu interesi izraisīja netradicionālās orientēšanās sacensības, kuru laikā varēja iepazīties ar interesantiem un populāriem objektiem pilsētā, tās tika organizētas sadarbībā ar jauniešu klubu „Knaģis”.

 

Lai dotu iespēju spartakiādē piedalīties arī to pasažieru pārvadātāju uzņēmumiem, kam ir neliels darbinieku skaits vai objektīvu apstākļu dēļ nav iespējams veidot lielu komadu, šogad tika nodibināts „Mazo komandu kauss”, kuru izcīnīja Saldus autoostas komanda.

 

Par savdabīgu šovu izvērtās individuālais skrējiens “Noskrien bānīti!”, kurā startēja vairāk nekā simts dalībnieki. Kopumā bānīti noskrēja 12 skrējēji. No sievietēm vislabāk veicās Sabīnei Goldbergai no A/S „Talsu Autotransports”. Pašvaldības SIA „Ventspils reiss” pārstāve Ieva Leimane, kas bānīti gan nenoskrēja, kopvērtējumā izcīnīja 2. vietu starp sievietēm, bet 3.vieta - Ilzei Okmanei no A/S „Rīgas Starptautiskās autoostas”. Vīriešiem uzvaras laurus plūca Ēriks Laugalis no A/S „Liepājas autobusu parks” (1. vieta), Ģirts Ločmelis no A/S „Rīgas Starptautiskās autoostas” (2.vieta) un Ints Sarmulis no SIA „M.E.LAT – LUX” (3. vieta).

 

Komandu kopvērtējumu ietekmēja ne tikai sportiskums, bet arī komandas un nometnes noformējums, kā arī „mājas darbs” – nopelnītie venti. Par labāk noformēto komandu tika atzīts SIA „Tukuma Auto”, bet visvairāk ventu bija nopelnījuši „Ventspils reisa” pārstāvji.

 

Kopvērtējumā cīņa starp komadām bija ļoti sīva, jo pirmās un otrās vietas ieguvējus sķīra tikai 2 punkti. Rezultātā 1. vietu izcīnīja SIA „Jēkabpils autobusu parks”, 2. vietā – pašvaldības SIA „Ventspils reiss”, 3. vietā – SIA „VTU Valmiera”. Apbalvošanas ceremonijā piedalījās arī Satiksmes ministrs Anrijs Matīss, LPPA prezidents Pēteris Salkazanovs, A/S „Pasžieru vilciens” valdes loceklis Anrijs Brencēns.

 

Kā jau pieņemts, sacensības vēroja, atbalstīja un kopā ar visiem sportoja arī pašvaldības SIA „Ventspils reiss” sadarbības partneri un spartakiādes sponsori no apdrošināšanas brokeru kompānijas SIA „Balto Link”, auto rezerves daļu tirgotāji SIA „Buss Tehnika”, SIA „Latakko”, SIA „Auto Kada”, SIA „Universāls LTD”, A/S „Pasažieru vilciens” un SIA „Domenikss”.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: