Ar vienu no visapmeklētākajām Latvijas Nacionālās operas izrādēm Gaetāno Doniceti „Mīlas dzēriens” ceturtdien, 1. augusta vakarā, plkst. 19.00 teātra namā „Jūras vārti” aizsāksies Ventspils Pilsētas svētku plašā kultūras programma.

Gaišu publikas smieklu pavadīta skatītāju iemīļotās izrādes darbība, režisora Gija Montavona vadībā, pārcelta uz pagājušā gadsimta 50. gadiem, visām kaislībām ļaujot risināties kādā Itālijas makaronu fabrikā. Jo mīlestība, mūzika, vīns un makaroni taču ir neatņemamas itāliešu dzīves stila sastāvdaļas! Un kas gan varētu būt vēl piemērotāka vide operai, kurā jauns cilvēks iekaro savu mīlestību ar pāris bordo pudeļu palīdzību?

 

Nepastāvīgās Adīnas, mīlas apreibinātā Nemorīno un citu jautrā stāsta varoņu piedzīvojumus izdzīvos ar teicamu aktiertalantu apveltītais LNO dziedātāju piecnieks: Inga Šļubovska (Adīna), Raimonds Bramanis (Nemorīno), Juris Ādamsons (Belkore), Krišjānis Norvelis (Dulkamāra) un Diāna Silova (Džaneta). Kopā ar iestudējuma diriģentu Andri Veismani visi kopā viņi garantē: Latvijas Nacionālajā operā pagatavotā Mīlas dzēriena lietošana nav kaitīga jūsu veselībai!

 

Iestudējumu veidojusi starptautiska radošā grupa - muzikālais vadītājs un diriģents Aleksandrs Viļumanis – pēc ilgas pauzes viņš ir atgriezies, režisors Gijs Montavons (Guy Montavon) strādājis daudzās slavenās pasaules operās (tai skaitā Metropolitan Ņujorkā), scenogrāfs un tērpu mākslinieks Henks Irvins Kitels (Hank Irwin Kittel), kurš slavens arī ar savām gleznām un instalācijām, dramaturgs Johens Breiholcs (Jochen Breiholz), kā arī horeogrāfe Elita Bukovska.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: