Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Izvēlas cīnīties laukos

Užavas pagasta Sārnetē z/s Laimītes saimnieko Liene un Gundars Anševici. Gaudos jaunie cilvēki apņēmīgi saka: «Mēs esam gatavi cīnīties Latvijas laukos!»

Regatē strādās 44 brīvprātīgie

Pēc desmit gadu pārtraukuma 22. jūlija vakarā Ventspils ostā pa ceļam no Helsinkiem uz Rīgu piestās starptautiskās regates The Tall Ships Races 2013 dalībnieki. Lai pasākums noritētu veiksmīgi, tajā iesaistīti vairāk nekā 40 brīvprātīgo.

2.lpp. Viedoklis: „Post factum”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Veselības ministre, reaģējot uz slimnīcu palīgā saucienu, ir runājusi. Trešdienas vakarā Circene pāris minūšu laikā spilgti demonstrēja to cinisko attieksmi pret iedzīvotājiem, kāda ir valdībā. Manuprāt, šobrīd viņa var teikt, ko vēlas, un pat atrast budžetā slimnīcu prasītos 1,7 miljonus, taču iedzīvotāju cieņu viņai neatgūt.»

3.lpp.

Maskava gaida preces no Ventspils

Ventspils uzņēmēji, kas eksportē savu produkciju uz Krieviju vai tikai domā par to, saskaras ar vienām un tām pašām problēmām – augstu muitas ievednodokli un grūtībām atrast uzticamus partnerus. Palīdzēt pārvarēt šīs grūtības sola Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera sadarbībā ar Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības palātu.

Slimnīcām trūkst naudas

Latvijas slimnīcu vadītāji, tostarp Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Širova, šonedēļ Saeimā skaidroja kritisko līdzekļu trūkumu slimnīcās. Saeima pagaidām ir vienīgā, kas atsaukusies slimnīcu palīgā saucienam, taču veselības ministre nekaunīgi atsakās darīt ko vairāk, lai sasāpējušo jautājumu risinātu.

4.lpp. Novadā. Lēmumu darīs zināmu šodien

Novada domes ārkārtas sēdē pagājušajā nedēļā deputātu vairākums deva iespēju Gunitai Ansonei kļūt par Vārves pagasta pārvaldnieci. Savukārt viņai līdz šodienai jāizlemj, vai nolikt deputātes mandātu.

Prieka mirkļi pagastu svētkos

Šajā nedēļas nogalē ar dažādiem koncertiem, sporta aktivitātēm un citādiem priekiem iesāksies pagastu svētku maratons. Šonedēļ svētkus svin Piltene, Užava un Ugāle.

5.lpp. Velobraukšana. Katram sava taisnība

Ventspilī ļoti aktīvi tiek ierīkoti veloceliņi, un šobrīd ar velosipēdu iespējams izbraukāt teju visu pilsētu. Tomēr pēc šo celiņu ierīkošanas radušās arī domstarpības starp autovadītājiem un velobraucējiem, kuri reizēm nevar sadalīt ceļu.

Velosipēdi jāsargā to īpašniekiem

Kaut arī velosipēdu kļuvis vairāk, to zādzību skaits būtiski palielinājies nav. Pašvaldības policijas priekšnieks atzīst, ka galvenokārt par velosipēdu drošību jārūpējas pašiem braucamrīku īpašniekiem.

6.lpp. Sports. Hondai iespēja iekosties bronzā

Latvijas pludmales futbola čempionāts iegājis finiša taisnē – tajā atlikušas vairs tikai pēdējās kārtas spēles. Pirms tām šobrīd pirmajās divās vietās stabili iekārtojušās galvenās favorītes – Kreiss un Skonto –, bet uz bronzu pretendē arī Hondas futbolisti, kas pašreiz ieņem dalītu 4.–5. vietu.

Veterāniem 14 zelti Jēkabpilī

Jēkabpilī norisinājās Latvijas pašvaldību sporta veterānu (senioru) 50. sporta spēles vieglatlētikā, kurās kārtējo reizi līmenī bija mūsu sportisti, kas kopā izcīnīja pat 30 čempionāta godalgas.

7.lpp.

Testa režīms pieļauj kļūmes

Kinoteātrī Rio šobrīd aktuāls ir ieteikums neatlikt biļešu iegādi uz pēdējo brīdi – var gadīties, ka filmas sākumu, stāvot rindā, nāksies nokavēt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: