Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Iepazīst senču gudrības

Zūru pamatskolas bērni, kas iesaistījušies skolas organizētajās vasaras radošajās darbnīcās, šonedēļ mācījušies darināt ķistas, cept maizi, kā arī apskatījuši lielzemnieka Kārļa Akuma fermu un ražotni.

Venti – tūrismam, nevis ikdienai

Pagājušajā nedēļā uz Hallo,« Ventas Balss» klausās! tālruni zvanīja vairākas lasītājas, kas pauda sašutumu par, viņuprāt, mazajām iespējām ventspilniekiem iztērēt iekrātos ventus.

2.lpp. Viedoklis: «Arī vietējie ir ieguvēji», laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Ventspils venti piedzīvojuši slavas mirkļus vairākos pasaules konkursos, kur tiem godalgas dāsni piešķīruši vadošie reklāmas, mārketinga un sabiedrisko attiecību speciālisti, taču parastam iedzīvotājam tā joprojām ir jauna un ne līdz galam izprotama lieta. Vai gan citādi pēdējā laikā vairāki Hallo zvanītāji jautātu: ko vietējiem iesākt ar ventiem? Kur tos var iztērēt padzīvojuši cilvēki 70–80 gadu vecumā?»

3.lpp.

Elektrības cena pieaugs

Ekonomikas ministrija aprēķinājusi, ka elektrības cena mājsaimniecībām nākamgad varētu pieaugt pat līdz 11,3 santīmiem par kilovatstundu. Lai kāpums nebūtu tik krass, tā piedāvā nevis mazināt obligāto iepirkuma apjomu un subsīdijas enerģijas ražotājiem, bet ieviest jaunu nodokli.

Izraisa divas avārijas pusstundas laikā

Autovadītājs, kurš pirmdienas rītā izraisīja avāriju Pārventā, bijis 1,4 promiļu alkohola reibumā un braucis bez tiesībām. Turklāt – tas nav vienīgais pārkāpums, kuru viņš tajā rītā izdarījis.

4.lpp.

Ventspils svētkus gaidot

Katru gadu Ventspils kristīgās draudzes pirms Pilsētas svētkiem cenšas aicināt ventspilniekus arī uz garīgām aktivitātēm.

Reklāma

5.lpp. Novadā. Svētki Užavas baznīcai

Sestdien liela diena būs Užavas evaņģēliski luteriskajai draudzei, kas svinēs savas baznīcas 230 gadu jubileju. Šai dienā notiks draudzes diena Tavā patvērumā.

6.lpp. Sports. Triālisti spēkojas pasaules mērogā

B.I.U. pasaules čempionāta pirmā posma cīņas aizvadījuši triāla kluba Karters velotriālisti – brāļi Ansis un Arvis Dermaki, kā arī jaunais usmenieks Kristaps Elsts. Labākais sniegums no viņiem padevies Arvim, kas izcīnījis otro vietu Minime grupā.

Macuks – trešais Igaunijas Superkausā

Pirmo reizi Superkausa motokrosa sacensību vēsturē tā posms tika aizvadīts Igaunijā, Tartu. Startējot visiem Latvijas labākajiem braucējiem, tajā augsto trešo vietu izcīnīja motokluba Rodeo pārstāvis Toms Macuks.

Airētāji izceļas valsts čempionātā

Latvijas čempionātā smaiļošanā un kanoe airēšanā, kas tika aizvadīts Brocēnos, ar izcilu sniegumu izcēlās ventspilnieki Dagnis Iļjins un Digna Tuča, kas kopā izcīnīja 19 godalgu, no tām 11 – zelta.

7.lpp. Ceļasoma. Kā Rozamundes Pilčeres romānā...

Ventspilnieki Sandra Juškeviča un Raimonds Požarskis šovasar ar divriteņiem apceļojuši Vāciju, paviesojoties arī Luksemburgā un Francijā. Kopā pieveikts ap 600 kilometru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: