Kriminālvajāšanas uzsākšanai Ventspils prokuratūrā nodota krimināllieta par jaunieša aizdedzināšanu, kas notika aizvadītā gada pavasarī.

Agrā 1. maija rītā no kādas privātmājas Ventspilī slimnīcā tika nogādāts zēns ar ķermeņa apdegumiem, tai pašā dienā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par tīšu, smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

 

Izmeklēšanā noskaidrots, ka iepriekšējās dienas vakarā pie kāda nepilngadīga puiša mājās sapulcējās vairāki nepilngadīgi jaunieši kopīgai ballītei, kurā arī tika lietoti alkoholiskie dzērieni. Alkoholu jaunieši bija atnesuši līdzi, kā arī lietoja to, kas atradās mājās. Nepilngadīgā zēna vecāki atradās ārzemēs, bet rūpes par viņu bija uzticētas vecmāmiņai, kurai ir 85 gadi. Kad gandrīz viss alkohols bija izdzerts, no skapīša, kurā atradās arī alkohols, tika paņemta puslitra plastikāta pudele, kurā pēc vairāku personu, tai skaitā cietušā domām, atradās spirts.

 

Starp jauniešiem mājā bija kāds 18 gadus vecs puisis, kurš sāka pazemojoši izturēties pret cietušo, lejot viņam uz apģērba alkoholu, spirtu, nelaižot ārā no tualetes, kā arī apmētājot ar pārtiku. Cietušais aizgāja gulēt uz citu istabu, kur vēlāk minētais jaunietis cita zēna klātbūtnē uzlēja aizmigušajam uz apģērba šķidrumu no minētās pudeles un pēc tam aizdedzināja to ar savām šķiltavām. Pēc zēna aizdedzināšanas viņš aizbēdzis un atstājis cietušo degam.

 

Cietušais – 17 gadus vecs puisis - tika nogādāts slimnīcā, kur reanimācijas nodaļā viņam sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība. Vēlāk cietušais tika pārvests uz slimnīcu Rīgā. Pēc ekspertīzes atzinuma izriet, ka viņam konstatēti ķermeņa apdegumi, kas pieskaitāmi smagiem, dzīvībai bīstamiem miesas bojājumiem.

 

Aizdomās turamajam vispirms tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums – , kas vēlāk tika grozīts pret nodošanu policijas uzraudzībā, kā arī noteikti ierobežojumi, tai skaitā aizliegums satikties un sazināties ar cietušo un vairākām lietā iesaistītām personām.

 

Ņemot vērā, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā savākts pietiekami daudz pierādījumu, krimināllieta tiek nodota kriminālvajāšanas uzsākšanai. Par šādu nodarījumu piemērojams sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: