11. maijā Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) organizētajā nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā SkillsLatvia 2024 noskaidroti godalgoto vietu ieguvēji un labākie jaunie talanti 20 prasmju konkursos. Ventspils tehnikuma audzēknes Avigeja Doronina un Mona Gabriela Gorsvāne konkursā izcīnījušas zelta medaļas.

Mona Gabriela Gorsvāne bija labākā prasmju konkursā “Restorānu serviss”, savukārt Avigeja Doronina zelta medaļu izcīnīja prasmju konkursā “Ēdienu gatavošana”.

Avigeja Doronina par konkursā gūto pieredzi un nākotnes ambīcijām stāsta: “Es negaidīju, ka uzvarēšu, es par to tikai sapņoju trīs gadus. Šī ir trešā reize, kad piedalījos konkursā. Konkursā sapratu, ka stress neko nedod, ir jāspēj saņemties un turpināt strādāt, lai izdarītu darbu līdz galam. Nākotnē redzu, ka man būs savs uzņēmums – vai nu konditoreja, vai mazs restorāns. Es vēlos sagādāt cilvēkiem prieku. Savs uzņēmums ir mans mazais sapnis.”

Kopskaitā no 30 Latvijas profesionālās izglītības iestādēm un viena nozares uzņēmuma medaļas ieguva 22 mācību iestādes un viens uzņēmums. Visvairāk medaļu šogad konkursā izcīnīja Liepājas Valsts tehnikuma audzēkņi, kuri tika pie 12 medaļām: sešām zelta, trīs sudraba un trīs bronzas. Medaļu skaita ziņā nākamos labākos rezultātus uzrādīja Jelgavas tehnikuma audzēkņi, iegūstot piecas medaļas, Rīgas Tehniskā koledža un Rīgas Mākslas un mediju tehnikums ar četrām medaļām katra.

“Šogad konkursa dalībnieki patīkami pārsteidza ar savu īpaši augsto prasmju līmeni un mērķtiecību. Ar katru gadu jūtams, ka dalībnieku motivācija un spēju līmenis arvien pieaug. Ar gandarījumu varam vērot, ka iepriekšējo gadu SkillsLatvia dalībnieki atgriežas konkursā jau kā savas jomas eksperti, kuri sagatavo uzdevumus un vērtē jauno meistaru sniegumu. Pusfinālu sistēmas ieviešana šogad jūtami paaugstināja vispārējo snieguma līmeni fināla konkursā, kas precīzāk palīdzēs mums ieraudzīt patiešām spējīgākos audzēkņus, kuru tālāko profesionālo attīstību virzīt starptautiskā gultnē. Profesionāli izglītoti jaunieši ir vērtība jebkurā uzņēmumā, un par viņiem cīnās un turpmāk arvien sīvāk cīnīsies darba devēji nevis otrādi,” stāsta VIAA direktore Dita Traidās.

Divu konkursa dienu laikā dalībnieki no visas Latvijas demonstrēja savus talantus, zināšanas un profesionalitāti datortīklu administrēšanā, elektriskajās instalācijās, ēdienu gatavošanā, flīzēšanā, friziera darbā, grafiskajā dizainā, inženiersistēmās, kravu pārvadājumos, krāsošanā un dekoratīvajā apdarē, mehatronikā, mēbeļu izgatavošanā, mobilajā robotikā, restorānu servisā, sausajā būvē un apdarē, skatlogu dizainā un noformēšanā, smago spēkratu tehnoloģijās, tērpu dizainā, tērpu izgatavošanā, viesnīcas uzņemšanas dienestā un tīmekļa tehnoloģijās. Konkursa darba uzdevumi bija pietuvināti starptautisko profesionālās izcilības konkursu prasībām, un jauniešu sniegumu vērtēja gandrīz 70 eksperti no dažādām nozarēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: