Ventspils Sporta skolas “Spars” U19 puiši pēc 11 gadu pārtraukuma atgriežas Latvijas Jaunatnes basketbola līgas finālā un izcīna sudrabu, kas ir nozīmīgs sasniegums Sporta skolas basketbola vēsturē.

No 3.-5. maijam Rīgā notika finālsacensības U19 vecuma grupas jauniešiem, kur sacentās astoņas stiprākās Latvijas komandas šajā vecuma grupā – BS Rīga/Alfrēda Kraukļa VEF, DNS, Ventspils “Spars”, Bertānu Valmieras basketbola skola, Mārupes, Liepājas, Ogres un Salaspils basketbola komandas.

Ventspils “Spars” komanda ceturtdaļfinālā tikās ar Ogres komandu, kur ļoti sīvā cīņā uzvarēja ar rezultātu 73:70. Pusfinālā Ventspils ”Spars” komandas pretinieki bija DSN komanda. Līdzīgā spēlē uzvaru svinēja mūsu puiši ar rezultātu 81:73.

Finālā Ventspils “Spars” tikās ar BS Rīga/Alfrēda Kraukļa VEF komandu. Pirmajā puslaikā vadībā bija mūsu puiši, bet pēc pārtraukuma iniciatīva un pārsvars bija pretinieku komandai, spēle noslēdzās ar rīdzinieku uzvaru , rezultāts 81:72. Šajā spēlē Krišjānis Pētersons guva 22 punktus, Jānis Censonis – 20 punktus, Toms Markuss Salnājs- 17 punktus.

Ventspils “Spars” komandu pārstāvēja – Toms Markuss Salnājs, Jānis Censonis, Renarts Ruskulis, Pēteris Alkšbirze, Krišjānis Pētersons, Salvis Garančs, Kristers Frīdenbergs, Rūdis Donis, Markuss Liepiņš, Ričards Bambis, Gatis Puriņš, Everts Riektiņš un treneris Jānis Zemels.

Turnīra Zvaigžņu pieciniekā tika iekļauti divi Ventspils Sporta skolas “Spars” spēlētāji – Jānis Censonis un Toms Markuss Salnājs.

Lielākā daļa šīs komandas spēlētāju sporta skolā trenējās aptuveni desmit gadus un šogad ir skolas absolventi.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Kofers Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Prieks par šiem puišiem. Cīnījās un izcīnīja. Malači ! Veiksmi nākotnē.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: