No 15. maija visas Ventspils oficiālās peldvietas ir gatavas jaunajai peldsezonai, kura ilgs no 15. maija līdz 15. septembrim. Ventspils iedzīvotājiem un pilsētas viesiem sezonas laikā saules peldes un ūdenspriekus ir iespēja izbaudīt Zilā karoga pludmalē, peldvietās pie Ventas Ābolu un Graudu ielas galā, Staldzenes pludmalē un Būšnieku ezera peldvietā.

Ventspils Zilā karoga pludmales apmeklētāji vasaru varēs baudīt labiekārtotā jūras krastā – peldoties, sauļojoties, pastaigājoties un skrienot gar jūras krastu, sportojot, vērojot gan saullēktus, gan saulrietus, un uz pludmali ērti nokļūt pa koka laipām.

Pie galvenās pludmales ieejas (Nr.4) uzstādīts digitāls displejs, kas ataino gaisa un ūdens temperatūru. Pludmalē izvietots viss nepieciešamais aprīkojums – pārģērbšanās kabīnes, dušas iekārtas, glābšanas aprīkojums, atpūtas koka soliņi, velo turētāji, atkritumu urnas, sabiedriskās tualetes un cits inventārs, lai nodrošinātu Zilā karoga pludmalei atbilstošus apstākļus. Pludmales teritorijā nodrošinātas iespējas arī aktīvai atpūtai - izvietotas dažādas rotaļu iekārtas bērniem, bet sportiskajiem pludmales apmeklētājiem ir uzstādītas ielu vingrošanas iekārtas. Pludmales aprīkojums apmeklētājiem ir pieejams bez maksas. Zilā karoga pludmalē patīkami ir atpūsties arī pēc saulrieta, jo no Dienvidu mola līdz Sērfotāju zonai ir izbūvēts energoefektīvas LED apgaismojums. Ar peldsezonas sākumu Ventspils pludmalē darbu uzsācis arī Ventspils pašvaldības policijas pludmales glābšanas dienests.

Ventspils pludmale ir pieejama arī cilvēkiem ar invaliditāti un ērta senioriem. Pie pludmales ieejas Nr.6 ir uzstādīta specializēta pārģērbšanās kabīne, kurā ir paplašināta kabīnes ieeja un uzstādīta grīda ērtai iebraukšanai ar ratiņkrēsliem, uzstādīts speciāls papildus aprīkojums – rokturis un soliņš. Savukārt, lai nodrošinātu iespēju vājredzīgiem cilvēkiem izlasīt informāciju par Ventspils pludmali kartēs, pludmales ieejas stendos izvietotas taktilās kartes, kuru pamatnē ir iestrādāts reljefs, informācijas uztveršanai ar taustes palīdzību.

Arī pārējās Ventspils oficiālajās peldvietās - Staldzenes pludmalē, Būšnieku ezera peldvietā, atpūtas vietā pie Ventas Ābolu ielas un Graudu ielas galā, ir sakārtota infrastruktūra peldsezonai un tajās ir izvietots nepieciešamais aprīkojums, lai izbaudītu vasaru pie ūdens.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: