Valdība pieņēmusi grozījumus bērnu kopšanas pabalstu regulējošajos MK noteikumos, kas paredz, ka no 2014. gada 1. janvāra bērnu kopšanas pabalsts pieaugs no 100 līdz 120 latiem.

Bērna kopšanas pabalstu šobrīd saņem sociāli neapdrošināti vecāki no bērna dzimšanas līdz pusotra gada vecumam, kā arī sociāli apdrošināti vecāki no bērna gada līdz pusotra gada vecumam. No bērna dzimšanas līdz gada vecumam sociāli apdrošināti vecāki saņem vecāku pabalstu.

Akceptēti arī likumu grozījumi, kas paredz no 2014. gada 1. oktobra pagarināt vecāku pabalsta izmaksas termiņu līdz bērna pusotra gada vecumam, tā apmērs noteikts 43,75% apmērā no bruto algas līdzšinējo 70% vietā vai vismaz 120 latu apmērā.

Tāpat paredzēts, ka no 2014. gada 1. oktobra sociāli apdrošinātiem vecākiem vienlaicīgi ar vecāku pabalstu izmaksās 120 latu bērnu kopšanas pabalstu, un vecāku pabalsta saņēmējs drīkstēs atgriezties darba tirgū. To darot, viņam būs tiesības saņemt 30% no izmaksājamā vecāku pabalsta apmēra, saglabājot bērna kopšanas pabalstu 120 latu apmērā. Grozījumi likumā Par maternitātes un slimības apdrošināšanu vēl jāpieņem Saeimā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: