Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Sagādā brokastis zvēriem

Visīstākajā zīļu ražas laikā zem ozoliem no tām ne miņas, jo Ventspils 5. vidusskolā noslēgušies lielie Zīļu mači un vairāk nekā pusotra tonna (1503,16 kg) vispirms no ozolu pakājēm aizceļojusi uz skolas garāžu un tad pie Briežu dārza iemītniekiem.

Jauno tarifu apstiprinās nākamnedēļ

Visticamāk, jau nākamnedēļ apstiprinās siltuma jauno tarifu Ventspilī, kas būs par 5,5% mazāks nekā pašreizējais. Pagājušajā piektdienā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija pieņēma starplēmumu par Ventspils siltuma jauno tarifu.

2.lpp. Viedoklis: „Glamūrs”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāts šobrīd rīko diskusiju reģionos par prezidentūras prioritātēm. Vakar tāda norisinājās Ventspils augstskolā. Klausoties, ko stāstīja sekretariāta pārstāvji, radās asociācija ar citu diskusiju, kas pirms gada norisinājās augstskolā par Latvijas Nacionālo attīstības plānu. Idejas, mērķi, formulējumi tapa kā pēc grāmatas.»

3.lpp.

Brūkoša māja apdraud sabiedrību

Māja Inženieru ielā 13 atrodas uz sabrukšanas robežas, tās īpašnieki ir vairākas privātpersonas, kas par namu nerūpējas.

Vēršas arī Ģenerālprokuratūrā

Saistībā ar traģisko gadījumu, kad, nesagaidījis ātro palīdzību, nomira Edvīns Cunskis, arī advokāts Artūrs Priede ir vērsies Ģenerālprokuratūrā, lūdzot sākt krimināllietu pret dienesta vadītāju.

4.lpp.

Kļavas lekcija piepilda bibliotēku

Uz ārsta Pētera Kļavas lekciju Realitātes uztveres iespējas Galvenajā bibliotēkā ieradušies klausītāji sēdēja pat uz kāpnēm – tik populārs Ventspilī ir Kļava un viņa centieni dalīties zināšanās par dzīvības un nāves mistēriju.

Aizstāvēs invalīdu tiesības

Ventspils alternatīvais aprūpes centrs Žēlsirdības māja kārtējo reizi vērsies pie sabiedrības, pašvaldības, nevalstiskajām organizācijām, aicinot apvienot spēkus, lai iestātos par invalīdu ar garīgajiem traucējumiem tiesībām.

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. Viegla uzvara pār Lietkabeli

Pie otrās uzvaras tikpat daudz aizvadītajās Baltijas Basketbola līgas (BBL) pirmā grupu turnīra cīņās tikuši BK Ventspils basketbolisti. Viņi savā laukumā bez lielām problēmām ar 81:61 (28:11, 18:19, 9:14, 26:17) sakāva Lietuvas Lietkabeli.

Finišē Skrien Latvija trešā sezona

Siguldā aizvadītas skriešanas sacensību seriāla Skrien Latvija pēdējā, septītā, posma sacensības Siguldas pusmaratons, kurās atzīstamus rezultātus izdevās uzrādīt arī vairākiem mūsu sportistiem.

Zaudējums lietuviešiem un piektā vieta grupā

2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra priekšpēdējā spēlē zaudējumu piedzīvojusi Latvijas futbola valstsvienība, izbraukumā ar 0:2 (0:1) piekāpjoties Lietuvas izlasei un tādējādi kārtu pirms turnīra noslēguma finišējot tikai piektajā vietā G apakšgrupā.

7.lpp. Izglītība. Jubileju svin 6. vidusskola

Pagājušajā nedēļa svētku noskaņā aizritēja Ventspils 1. pamatskolai, taču šonedēļ savu 30. dzimšanas dienu svin Ventspils 6. vidusskola.

Ģeogrāfija trīs valodās

Skolās, kurās mācības notiek krievu valodā, daži mācību priekšmeti pakāpeniski tiek mācīti valsts valodā. Atsevišķās stundās tiek izmantotas pat trīs mācību valodas.

Nauda pārskaitīta, bet tās nepietiek

Beidzot pašvaldības ir saņēmušas Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) solīto papildus finansējumu mācību līdzekļiem. Taču summa uz vienu bērnu ir tik maza, ka ar to nepietiek pat vienai darba burtnīcai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: