Trešdien topošā Elektronikas centra pamatos tiks iemūrēta vēstījuma kapsula, bet jau nākamgad modernais ražošanas centrs būs gatavs un dos iespēju Ventspilī attīstīt augstas pievienotās vērtības ražošanu.

Ventspils Elektronikas centrs ir viena no divām jaunajām ražošanas ēkām, kas šobrīd tiek būvētas Ventspils brīvostas industriālajā zonā, izmantojot Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu, ar mērķi attīstīt pilsētā augstas pievienotās vērtības ražošanas uzņēmumus.

Elektronikas centra ēka top Ventspils Augsto tehnoloģiju parka teritorijā, un tā loģiski papildinās jau teritorijā esošo ražošanas un biroju ēku kompleksu. Viens no centra potenciālajiem nomniekiem ir SIA Ventspils elektronikas fabrika, kas jau šobrīd strādā esošajā Ventspils Augsto tehnoloģiju parka ēkā, bet vēlas savu darbību Ventspilī paplašināt.

Elektronikas centra ražošanas ēka 4300 m2 platībā būs piemērota elektronikas un elektrotehnikas ražotājiem.

Elektronikas centru būvē SIA Abora sadarbībā ar Ventspils uzņēmumu SIA Pilsbūve pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma. Kopējās būvniecības izmaksas plānotas ap 3 miljoniem eiro, no kuriem 40% segs Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Aizdevumu centra būvniecībai sniedz Pohjola Bank plc filiāle Latvijā.

Foto paraksts: Līdzko pamati gatavi, saskaņā ar tradīciju tajos tiek iemūrēta vēstījuma kapsula nākamajām paaudzēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: