Latvijas Zaļā kustība aicina piedalīties akcijas “Diena bez auto” aktivitātēs, kas visā Eiropā notiks no 16. līdz 22. septembrim ar mērķi popularizēt dabai draudzīgu un veselīgu pārvietošanos pilsētā. Jau šobrīd ir iespējams piedalīties arī konkursā!

“Eiropas mobilitātes nedēļas 2014” šogad aicina no jauna izvērtēt to, kā tiek lietota pilsētas telpa, un kā veidojas saistība starp teritorijas izmantošanu un dzīves kvalitāti. Šī gada sauklis "Mūsu ielas, mūsu izvēle" iedrošina cilvēkus veidot pilsētu tādu, kādā viņi vēlas dzīvot.

Lai piedalītos konkursā, atrodi savā pilsētā vietu, kas ir draudzīga velosipēdistiem, nofotografējies tajā (der arī selfijs jeb pašbilde) un iesūti fotoattēlu uz e-pastu dienabezauto@gmail.com līdz 18. septembrim un laimē balvu aktīvai atpūtai. E-pastā jānorāda vārds, uzvārds, telefona nr., pilsēta un vietas adrese, kurā uzņemts foto. Balva tiks izlozēta 22. septembrī pirms velobrauciena. Velobrauciens sāksies Reņķa dārza centrālajā aplī plkst. 17.00, bet noslēgsies ar zibakciju (flashmob), lai pievērstu uzmanību, ka ielām ir jābūt vienlīdz pieejamām gan braucot ar velosipēdu, gan ejot kājām, gan arī pārvietojoties ar sabiedrisko transportu vai auto.

Uz norādīto e-pasta adresi ikviens aicināts nosūtīt arī savus ieteikumus, kā uzlabot videi draudzīgas pārvietošanās iespējas jūsu pilsētā. Piemēram, varbūt ir kāda vieta, kur noteikti nepieciešams veloceliņš vai velosipēdu novietne, vai tieši pretēji – ir nepieciešams uzlabot ērtāku pārvietošanos gājējiem – ietvju izbūve vai kādi citi risinājumi. Ieteikumi tiks nodoti pašvaldībai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: