29. augustā mājās no Ķīnas atgriezās Latvijas jaunatnes Olimpiskā komanda, kura bija pārstāvēta ar 13 sportistiem, kuri piedalījās astoņos sporta veidos, izcīnot trīs bronzas medaļas.

Svarcelšanā startēja sporta skolas „Spars” un Olimpiskā centra „Ventspils” augstas klases atbalsta programmas atbalstītā sportiste Rebeka Koha, kura svara kategorijā līdz 48kg izcīnīja 3. vietu, sasniedzot jaunu Latvijas rekordu raušanā, kas tagad ir 75 kg un divu vingrinājumu summā – 165 kg. Atgādinām, ka Rebeka nesa Latvijas karogu Olimpiādes noslēguma ceremonijā.

 

Pārējās bronzas medaļas šaušanas desmit metru distancē jaukto pāru sacensībās ieguva Agate Rašmane, bet tenisa meiteņu dubultspēļu sacensībās – Aļona Ostapenko. Otrs ventspilnieks sporta skolas „Spars” audzēknis Artūrs Makars ieguva 8. vietu 10km soļošanā, kurš finišēja pēc 46:29.07 minūtēm no uzvarētāja japāņa Minoru Onogavas atpalika par vairāk nekā četrām minūtēm. Artūra personiskais rekords ir 44:24.20, bet medaļu varēja iegūt ar 42:14.11.

 

Pasaules jaunatnes olimpiādē Latviju pārstāvēja: svarcēlāja Rebeka Koha, tenisiste Aļona Ostapenko, augstlēcēja Jūlija Tarvide, šķēpmetēja Laine Donāne, šķēpmetējs Jāzeps Groza, soļotājs Artūrs Makars, peldētājs Jānis Šaltāns, peldētāja Dana Kolidzeja, modernās pieccīņas pārstāvis Ņikita Bistrovs, vējdēļu burātāja Ketija Birzule, šāvēja Agate Rašmane, kā arī pludmales volejbola duets Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: