Tilta remontdarbu grafikam pielāgojies arī Ventspils uzņēmums Heimdal Skonto,kurā saražotajai eksporta kravai paceļamais tilts vakar tika atvērts jau trešo reizi. Šobrīd māju moduļi ir ceļā uz Norvēģiju, bet pēc tilta remontdarbu pabeigšanas līdz šī gada nogalei plānots uz Norvēģiju nosūtīt vēl divas kravas.

Kā atklāj uzņēmuma izpilddirektore Jeļena Sušicka, 30. septembrī nosūtītā krava ir jau trešā, kas no Ventspils ostas devusies ceļā uz Skandināviju, kur no šeit Ventspilī, Heimdal Skonto rūpnīcā, saražotajiem māju moduļiem taps daudzstāvu daudzdzīvokļu ēkas. Līdz gada beigām plānots nosūtīt vēl divas kuģa kravas.

 

Uzņēmums Heimdal Skonto, šobrīd nodarbinot 70 cilvēkus, Ventspilī ražo māju moduļus ar pilnu iekšējo apdari – inženierkomunikācijām, santehniku un iebūvētajām mēbelēm. Tie atbilst Skandināvijas augstajiem standartiem. Uzņēmums nomā Ventspils brīvostas teritoriju 7,6 ha platībā, kā arī ražošanas ēku, kas paredzēta tieši dzīvojamo māju moduļu ražošanai.

 

Ar pirmo pasūtījumu izpildi uzņēmumam veicas, un nākotnē ražošanas apjomus iecerēts vēl kāpināt. Sasniedzot pilnu jaudu, rūpnīcā tiks ražots aptuveni 1000 māju moduļu gadā. Uzņēmuma produkcijai piešķirts SINTEF sertifikāts, kas atbilst Norvēģijas būvnormatīviem. Jāatzīmē arī tas, ka uzņēmums cenšas pēc iespējas vairāk iegādāt izejmateriālus no vietējiem ražotājiem – tostarp Ventspils uzņēmumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: