VATP Biznesa inkubators jau kopš 2006. gada aktīvi atbalsta Ventspils un Talsu novada uzņēmējus. Rudens sākums inkubatoram izvērties patiesi ražīgs, jo dalībnieku rindās nupat kā reģistrēts jau 100. uzņēmums, kas aktīvi izmanto vai ir izmantojis inkubatora sniegto atbalstu.

Kaut arī VATP Biznesa inkubatora pirmsākumi meklējami jau 2006. gada vasarā, tomēr kā svarīgākais posms inkubatora attīstībā datējams 2009. gads, kad VATP parakstīja līgumu ar valsts aģentūru „Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru” par finansējuma piešķiršanu 2 milj. latu apmērā biznesa inkubācijas pakalpojumu sniegšanai Ventspilī un Talsos. Uzņēmumu veiksmīgai attīstībai inkubators nodrošina plašu pakalpojumu klāstu, kas aptver gan infrastruktūras, sekretariāta, gan konsultāciju pakalpojumus.

 

Šobrīd VATP Biznesa inkubatora pakalpojumus saņem 65 uzņēmumi, 35 jau izgājuši inkubācijas procesu un aktīvi darbojas ārpus VATP Biznesa inkubatora. Par apaļā cipara „100” īpašnieku kļuvis Talsu uzņēmums SIA „Krāsotava.lv”, kas ar inkubatora palīdzību plāno piedāvāt Latvijas tirgum kvalitatīvus pulverkrāsošanas pakalpojumus.

 

Kā lielākie VATP Biznesa inkubatora veiksmes stāsti minami SIA „Ventspils Elektronikas fabrika”, SIA „EUROLCDs”, SIA „Malmar Sheet Metal”, SIA „Parkit”, SIA „Kurzemes Democentrs”, SIA „Baltic Textile Production” u.c.

 

Aiz modernām biroja telpām, biznesa plāniem un infrastruktūras atrodas arī zinoši, komunikabli un draudzīgi inkubatora speciālisti, kas gadu gaitā ir attīstījušies kopā ar uzņēmumiem.

 

Natālija Nudga, VATP Biznesa inkubatora projektu vadītāja :„100 ir ļoti skaists cipars, lai uz brīdi apstātos un paskatītos, kas paveikts pēdējo 7 gadu laikā. Pateicoties piesaistītājam finansējumam, VATP Biznesa inkubatora telpu platība tikusi palielināta no 400 m2 līdz 3500 m2. Ja agrāk varējām piedāvāt uzņēmējiem tikai biroja telpas Ventspils Augstskolā, tad šobrīd mūsu rīcībā ir arī „clean room” jeb „tīrā telpa” Tehnoloģiju parkā – speciāla vide elektronikas produktu ražošanai. Priecē arī jaundibināto uzņēmumu skaits, kas no 7 pieaudzis līdz 100 – tas neapšaubāmi liecina par uzņēmējdarbības vides sakārtošanos. Sadarbībā ar Ventspils pilsētas domi piedāvājam ventspilniekiem bezmaksas palīdzību biznesa ideju formulēšanā un izpētē.”

 

VATP Talsu biznesa inkubatora vadītājs Mārtiņš Velde: „Prieks, ka 100. uzņēmums tika uzņemts tieši Talsu biznesa inkubatorā. Talsos darbību uzsākām 2009. gadā. Par veiksmīgāko mūsu atbalstīto uzņēmumu uzskatāms SIA „Baltic textile production”, kas kopumā nodrošina 45 darba vietas. Redzu biznesa inkubatora sniegto atbalstu kā nozīmīgu biznesa vides veicināšanas instrumentu. Šajā laikā ar savu finansiālo atbalstu esam veicinājuši vairāk kā 25 jaunu uzņēmumu darbības uzsākšanu un attīstību Talsu pilsētā un novadā.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: