Otrajā Ventspils novada Ķirbju festivālā smagākā bija ugālnieces Ineses Rumpas izaudzētā oga – 70,365. Otrais dižākais ķirbis (65,730) bija lolots Mairas Čakstiņas dārzā Ancē, savukārt trešais smagākais (62,980) izauga Ugālē, par to rūpējās Māris Ansbergs.

Tika uzteikti arī ceturtās un piektās vietas ieguvēji – Dana Bogdane (oga svēra 55,560) no Vārves pagasta un Zigurds Fogels (55,280) no Popes pagasta.

 

Vairāki Ķirbju festivāla dalībnieki, tostarp Inese Rumpa un Māris Ansbergs, uz Popi atveda divus ķirbjus. Inese ķirbi iesējusi pirmo reizi mūžā un nav cerējusi uz uzvaru, bet Ugāles vidusskolas 5. klases audzēknis Māris godīgi atzina, ka lielās ogas audzēšanā palīdzējis vectēvs Jānis.

 

Divi ķirbju audzētāji – Ruta Ziemele un Zigurds Fogels – savus ķirbjus novēlēja labdarībai. Vienu no lielajām ogām aizvedīs uz pansionātu Selga, otra tiks kādai pirmsskolas izglītības iestādei vai skolai.

 

Ķirbju festivālā notika arī fotokonkurss Mans mīļais dārza stūrītis, kurā uzvarēja Samantas Brances iesūtītais attēls. Meitene klātesošos pārsteidza arī citā veidā, izstādot no plastilīna veidotu ķirbi, kurš svēra vairāk nekā divus kilogramus.

 

Apskati foto no pasākuma!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: