Sākoties aktīvākai dārza darbu sezonai, iedzīvotāji tiek aicināti izmantot pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” piedāvātos pakalpojumus zaru, lapu, zāles un citu dārza zaļo atkritumu ērtākai apsaimniekošanai.

Kompostēšana vai bioloģisko atkritumu dalīta vākšana

Kopš šī gada reizē ar bioloģisko atkritumu dalītas vākšanas sistēmas ieviešanu Ventspils iedzīvotājiem ir arī plašākas dārza zaļo atkritumu apsaimniekošanas iespējas – tuvāk savai dzīvesvietai. Noslēdzot līgumu par bioloģisko atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu, klienta adresē tiek uzstādīts speciāls konteiners bioloģisko atkritumu šķirošanai, kas paredzēts divu veidu atkritumiem – pārtikas atkritumiem un dārza zaļajiem atkritumiem. Līdz ar to brūnajā konteinerā var šķirot arī augus un to saknes, nopļautu, izravētu zāli, lapas un telpaugus. Jaunais pakalpojums ir pieejams gan daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājiem (dzīvokļu īpašnieku vārdā līgumu slēdz daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pilnvarotā persona, kas var būt arī pārvaldnieks), gan arī privātmāju īpašniekiem (līgumu slēdz nekustamā īpašuma īpašnieks vai valdītājs) un juridiskām personām (līgumu slēdz parakstiesīgā persona).

Privātmāju īpašniekiem, kuri savā īpašumā veic kompostēšanu, nav obligāti jābūt noslēgtam līgumam par bioloģisko atkritumu dalītu apsaimniekošanu. Taču tādā gadījumā privātmāju īpašnieku pienākums ir informēt par mājkompostēšanu, vēršoties ar iesniegumu PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts”.

Bezmaksas nodošana šķiroto atkritumu savākšanas laukumos

Sezonā (no aprīļa līdz novembrim) dārza atkritumus bez maksas neierobežotā daudzumā var nodot abos šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas iela 8a, kas ir atvērti katru dienu no plkst. 10.00 līdz 19.00, izņemot pirmdienas. Zaļie atkritumi konteinerā ir jāizber bez iepakojuma, t.i. bez jebkāda veida maisiem. Šķiroto atkritumu savākšanas laukumos nemainīgi tiek pieņemti tikai dārza atkritumi: augļi, dārzeņi, nopļauta, izravēta zāle, lapas, sasmalcināti zari.

Marķētie maisi – zaļie

Dārza zaļo atkritumu apsaimniekošanai var izmantot zaļos marķētos maisus, kas ir paredzēti tikai koku, krūmu lapām, nelieliem zariem, nopļautai, izravētai zālei, nokaltušiem augiem un citiem dārza atkritumiem. Viena no zaļo marķēto maisu priekšrocībām – maisa iegādes brīdī jau tiek samaksāts par to savākšanu. Līdz ar to pēc izmantošanas atliek tikai pieteikt maisu izvešanu.

Marķētos maisus – gan zaļos (dārza atkritumiem), gan dzeltenos (sadzīves atkritumiem) – var iegādāties šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a, kā arī uzņēmuma norēķinu kasē Pils ielā 12, 1. stāvā. Viena zaļā marķētā maisa cena ir 0,93 eiro (iesk. PVN), savukārt dzeltenā marķētā maisa – 1,55 eiro (iesk. PVN). Zaļo maisu izvešana obligāti iepriekš jāpiesaka, zvanot pa tālr. 63626920 vai rakstot ziņu uz e-pasta adresi vlk@ventspils.lv, un to vēlams izdarīt savlaicīgi. Zaļo maisu izvešana tiek organizēta atsevišķā atkritumu savākšanas maršrutā katru pirmdienu. Ceturtdiena ir pēdējā pieteikumu pieņemšanas diena maisu savākšanai jaunnedēļ. Būtiski ņemt vērā, ka viena piepildīta maisa svars nedrīkst pārsniegt 10 kg, un tam ir jābūt aizsietam.

Plašākai informācijai par atkritumu apsaimniekošanu aicinām zvanīt pa tālr. 63626920 vai rakstīt uz e-pasta adresi vlk@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: