Ventspilī šā gada pirmais pavasara mēnesis bijis netipiski silts, jo vidējā āra gaisa temperatūra martā sasniegusi +3,7°C. Līdz ar to šī gada marts bijis siltākais pēdējo astoņu gadu laikā.

Savukārt pēdējo 10 gadu laikā siltākie marta mēneši, kad vidējā āra gaisa temperatūra pārsniegusi +3°C robežu, bijuši vien 2014. gadā, kad temperatūra sasniedza +3,5°C, 2015. gadā temperatūrai sasniedzot +3,8°C un 2020. gadā, kad vidējā āra gaisa temperatūra Ventspilī sasniedza +3,6°C. 

Ventspilnieku kopējais patērētais siltumenerģijas apjoms aizvadītajā mēnesī sasniedzis turpat 16 681 MWh, kas attiecībā pret 2020. gada martu ir par 103 MWh jeb 0,62% vairāk. Tajā pat laikā, salīdzinot ar šā gada februāri, kad vidējā āra gaisa temperatūra sasniedza +1,6°C, kopējais siltumenerģijas patēriņš samazinājies par 3,04%.

Lai arī siltumenerģijas tarifs visiem ventspilniekiem ir vienāds, tomēr mainīgā daļa, kas ietekmē maksājuma apmēru, ir ēkas siltuma patēriņš apkures nodrošināšanai un karstā ūdens sagatavošanai. Mazāks siltumenerģijas patēriņš fiksēts tajās daudzdzīvokļu ēkās, kurās veikti energoefektivitātes pasākumi. Kopumā no 248 daudzdzīvokļu ēkām, kurām aprēķinu par patērēto siltumenerģiju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai veic uzņēmums “Ventspils siltums”, aizvadītajā mēnesī viszemākās izmaksas par 1m2 apkurināmo platību bijušas 37 mājās, kur maksa bijusi robežās no 0,59 EUR/m2 līdz 1,00 EUR/m2. Savukārt vislielākā maksa par apkuri, kas pārsniegusi 2 EUR/m2, bijusi 4 mājās.

Salīdzinot dzīvojamo māju apkures izmaksas uz 1m2, ņemot vērā patērēto siltumenerģijas daudzumu megavatstundās (MWh) un mājas kopējo platību, lētākās izmaksas 0,59 EUR/mbijušas Aleksandra ielā 13, bet dārgākās izmaksas 2,25 EUR/m2 – Talsu ielā 11. Tiesa gan, tā kā Aleksandra ielā 13 ierīkoti individuālie siltuma maksas sadalītāji (alokatori) un katrs dzīvokļa īpašnieks norēķinās pēc fiksētā siltumenerģijas patēriņa, tad faktiskās izmaksas par 1mapkurināmo platību var atšķirties. 

Vēršam uzmanību, ka aprēķini par siltumenerģiju tiek veikti pēc ēkas siltummezglā ierīkotā skaitītāja rādījumiem. Klientiem nosūtītajos rēķinos tiek norādīts gan ēkas kopējais siltumenerģijas patēriņš, gan konkrētā dzīvokļa īpašuma siltuma patēriņš apkurei, kā arī karstā ūdens sagatavošanai. 

Detalizētu informāciju par ēku siltumenerģijas patēriņu iespējams aplūkot mūsu mājas lapas ventspilssiltums.lv sadaļā pakalpojumi.

Lasi vēl

Komentāri (42)

  • 0
    Alberts koks Pirms 2 nedēļām

    Kad siltums samazinās tarifu? Šķeldas un elektrības cena, dēļ kā pacēla tarifu ir ievērojami samazinājusies.

  • -5
    Ventspils siltums Pirms 2 nedēļām

    No 2023. gada 10. aprīļa Ventspilī stājās spēkā tarifa izmaiņas 89,00 EUR/MWh, kas bija saistītas ar energoresursu izmaksu pieaugumu. Pirmais tarifa samazinājums notika 2023. gada 1. augustā, kad gala tarifs tika samazināts no 89 EUR/MWh uz 86,69 EUR/MWh, jo iepirkuma rezultātā samazinājās šķeldas cena. Sākoties 2023./2024. gada apkures sezonai, siltumenerģijas tarifs samazinājies teju ik mēnesi. Pēdējās tarifa izmaiņas bija šā gada 1.martā, kad stājās spēkā tarifs 78,01 EUR/MWh. Līdz šim esošās tarifa izmaiņas veiktas, kad kurināmā cena ietekmējusi siltumenerģijas apgādes pakalpojumu izmaksu samazinājumu, radot vismaz 0,50 EUR ietekmi uz gala tarifu.
    Tā kā kurināmais – šķelda iepirkumu rezultātā tiek iepirkta ne pa mēnešiem, bet visai apkures sezonai, tad kurināmā cena ir fiksēta, noslēdzot līgumus par šķeldas piegādēm. Par turpmākajām tarifa samazināšanas iespējām un apmēru varēs spriest tad, kad noslēgsies iepirkuma procedūra par kurināmā piegādēm 2024.2025. apkures sezonai.

  • -6
    Kristiāna Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Tarifs jau tika samazināts, kad samazinājās cenas, atbilstoši šķeldas iepirkuma cenai. Tā jau ar nemainās pa dienām, nav jau nekāda birža.

  • 0
    edmundos Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Kristiānai!
    Samazināt samazinās tikai, ja Tev liekas par vienu santīmu rēķinā ir samazinājums tad jā. Tikai kad palielināja tad gandrīz dubultā. Un pamatojums bija par energoresursu cenu palielinājums. Ļoģiski, ka iedzīvotāji vēlas samazinājumu proporcionāli esošo energoresursu cenu samazinājumam.

  • -3
    Didzis_P Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    edmundos, ja iedzīvotāji vēlas samazinājumu proporcionāli esošo energoresursu cenu samazinājumam - tad uzraksti arī publiski, cik tagad maksā šķelda.

  • 0
    Alberts koks Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Interesanti, ka valsts, kura ir pārbagāta ar mežiem nespēj sevi nodrošināt ar salīdzinoši lētu šķeldu. Kurš tad ir mūsu pilsētas lielais piegādātājs (šķeldas uzpircējs) ar kuru ir noslēgts šis gada līgums? Cik firmas ir Latvijā kuras var garantēt Ventspils vajadzībām nepieciešamo visa gada daudzumu? Būtu interesanti aplūkot šo pretendentu loku. Varbūt kļūdos, varbūt tā jau ir, ka piegādes tiek diversificētas proti ir vairāki piegādātāji nevis viens. Vai var palūgt plašāku komentāru par šiem šķeldas iepirkumiem - protams ja tas nav komercnoslēpums?

  • -8
    Kristiāna Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Jebkurš, kurš kaut ko vēlas pārdot - privāts vai valsts, neko nepārdos zem reālās tirgus cenas, ja nu vienīgi nevēlas nodarboties ar labdarību vai naudas atmazgāšanu. Mums ir pieejams starptautisks tirgus, un ja tajā pieprasījuma cena ir augstāka, loģiski, ka izejvielas vēlēsies pārdot par augstāku cenu, lai gūtu arī peļņu, vai vismaz nosegtu izmaksas.
    Tā mežistrāde jau ar nav nekāda burvestība, tās pašas šķeldas sagatavošana un transportēšana jau arī prasa resursus..
    Ja vēlies būt tik labs - nu nopērc vai sastādi mežu, kop, audzē un tad pārdot par simbolisku naudiņu Ventspils siltumam, lai mums ir zemāks tarifs visiem!

  • -4
    Ventspils siltums Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Gatavojoties 2023./2024. gada apkures sezonai, pašvaldības SIA “Ventspils siltums” izsludinātajā iepirkumā par šķeldas piegādēm tika saņemti 13 pretendentu piedāvājumi. Izvērtējot tos tika ņemta vērā gan koksnes biomasas (šķeldas) piedāvātā cena, gan sniegtā informācija par energoresursa kvalitāti un izcelsmi, kā arī transportēšanas nosacījumi.
    Līdz ar to konkursa kārtībā tika izvēlēti trīs kurināmā piegādātāji – SIA “Bērzi plus”, SIA “LASKANA - MEŽS” , SIA “Pata”, kā arī iepriekš noslēgtā līguma ietvaros tika turpināta sadarbība ar AS „Latvijas valsts meži". Kopējais iepērkamais kurināmās šķeldas apjoms šai apkures sezonai bija aptuveni 200 tūkst. m3. Iepirkumā izvēlēto pretendentu piedāvātās cenas par vienu šķeldas kubikmetru bija sākot no 21,45 EUR līdz 23,84 EUR.

  • 0
    Doktors Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Interesanti un cik tad šķeldas cena par kubikmetru bija, kad tarifs bija 54,90 EUR/MWh?

  • 0
    Ventspils siltums Pirms 1 nedēļas, 4 dienām

    Atbilde Doktors: Siltumenerģijas tarifā - 54,90 EUR/MWh, kas stājās spēkā 2017. gada martā, iekļautā šķeldas cena bija 7,84 EUR/m3

  • -4
    Alberts koks Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Paldies par skaidrojumu - Siltums.
    Pie šādas cenas, kā rakstāt, kurināmā daļa ir 35% no tarifa. Jūsu mājaslapā minat ka cena sastāda 53%.
    Kāpēc neiet kopā cipari?

  • -7
    Didzis_P Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Ja jau iztaisies par tik zinošu, tad tajā pat lapā varēji arī apskatīties, ka šķelda nav vienīgais kurināmais. Ir arī dīzeļdegviela, granulas un akmeņogles. Tā kā šo kurināmo izmaksas arī vēl pierēķini tarifa struktūrā.

  • -3
    edmundos Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Didzim
    Te jau vairāk izskatās, kad pats gribi paspīdēt ar savām zināšanām. Nojaušu, ka lielā mērā esi saistīts ar šo uzņēmumu.
    Tad te būs neliels ievads, lai vari paskaidrot iedzīvotājiem:
    1. līdz 2023 tarifs bija pietiekams, lai segtu izmaksas tai skaitā arī rekostrukciju
    2.vai gadījumā nav noslēgti līgumi par energoresursiem i to augstākajā cenu posmā un attiecīgi par šo nākas maksāt iedzīvotājiem
    3.vai tik šis minimālais cenu samazinājums nav saistīts ar super duper padomi, kuru iecelšana bija vairāk formāla(jo likums to liek:)) nekā funkcionāla. Vispār gribētos dzirdēt vai redzēt to(padomes) darbu novērtējumu.
    Šie manis pieminētie punkti domāju varētu kliedēt neticību uzņēmumam. Tā radās (vismaz man) pēc padomes iecelšanas un tarifa minimālu samazinājumu.
    Un lūdzu nevajag salīdzināt ar citām pilsētām vai sētām.

  • -6
    Didzis_P Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    edmundos, paldies, paldies Tev par tik augstu novērtējumu! Ha, tad sanāk, ka ierakstot neko neizsakošu komentāru, esmu kļuvis jau par siltuma darbinieku. Nezināju, ka tik ātri var tikt pie tāda amata, tikai ja vēl zinātu, kādu tad tur es tagad ieņemu :D Bet patiesībā pats izskaties pēc tā darboņa vai kāda izbijušā, kuram tā padome ko sariebusi. Nu baigās man tās aidomas, jo ne pirmo reizi par to raksti. Un ja esi arī tik zinošs, kā Alberts, tad varbūt painteresējies, kas šādu padomi var iecelt. Ne jau uzņēmums, kurā ir valde, jo tā vienmēr ir padomes pakļautībā. Tātad ir tikai viens variants , kas šādu padomi var iecelt un tas ir īpašnieks! Šajā gadājumā Ventspils dome. Nu tā kaut kā, bet tas siltais amats man tagad mieru neliks :D

  • -3
    edmundos Pirms 1 nedēļas, 4 dienām

    To Didzim
    Nu Tev parāva vaļā verbālo aizcietējumu. :). Kopš kura laika ''lielā mērā saistīts". Nozīmē kādu valdes amatu? Neglaimo sev. Ļoti labi atminos tematus kuri, Tev interesē un jūtu ka aizskar. Lasot visu Tavu savārstījumu kārtējo reizi pārliecinos, ka tāds kašķīgs gailītis vien esi. Strīdies nevis pēc būtības, bet strīdies, lai pastrīdētos "tur tarifs nav uzrakstīts" Varu Tevi nomierināt ilgākais mans darbs bija VN.
    Man un ceru visus pārējos nodokļu maksātājus neuztrauc kā un cik cilvēku sastāvā ieceļ padomi. Galvenais lai šo padomes locekļi dotu kaut kādu adekvātu pienesumu uzņēmumam. Nevis kā tagad, skaitās n tos amatos un saņem tūkstošus. Vismaz būtu publicējuši kaut falšu ziņu "pateicoties padomes veiksmīgai darbībai samazinājās tarifs par vienu santīmu" :) Neaizmirstam, ka šīs neadekvātās algas un pēc tam pensijas būs jāapmaksā mūsu bērniem. Ne jau velti ir Latvijas novērtējums par nepievilcīgāko valsti investoriem. Un norādīts punkts par administratīvo slogu.

  • -1
    Alberts koks Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Siltums - Atvainojos Jūsu mājas lapā ir rakstīts ka 52%.

  • -1
    Alberts koks Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    https://ventspilssiltums.lv/lv/tarifs/tarifu-izmaksu-struktura

  • -2
    Alberts koks Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Tātad, varam gaidīt samazinājumu par vismaz 18% ?

  • -3
    Alberts koks Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Didzis. Ne par ko neiztaisos. Izmantoju Jūsu sniegto informāciju. Un lapā kur ir minēta tarifu struktūra neredzu smalkāku sadalījumu pa kurināmiem. Kas liedz grafikā to parādīt? Iedzīvotāji maksā cik prasa. Mums nav izvēles. Tāpēc interesējos, un būtu labi kad tas nav jāmeklē kaut kur citur, jo nav kā Tu saki šajā grafikā tas parādīts.

  • -3
    Didzis_P Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Albert, vecīt, kādu tad es tev informāciju esmu sniedzis? tu tā kā bieži dreifo un nesaproti, kas ir kas? Man tu droši vari neuzdot savus jautājumus, būsi auzās, kad atraisīsies mana rakstīšanas griba.

  • -7
    Kristiāna Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Siltums regulāri skaidro, kā veidojas tarifs, cik bieži to pārskata, kā iespējams to samazināt. Jāatceras, ka Siltums pats jau arī nevar tā visu tur mainīt un koriģēt, tos tarifus nosaka Regulators, kas ir valsts institūcija, lai pārliecinātos, ka nav kādas krāpšanās. Ja jūs tā tēma interesētu, tad jūs to ļoti labi zinātu, bet te skaidri redzams, ka jums patīk tik paņemt kādu ciparu un pasniegt to savā mērcē, lai tik saceltu traci!

  • -4
    Didzis_P Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Izskatās, ka Tu ar nesaproti, ko raksti. Pēc tava rakstītā sanāk, ka Regulators nosaka, ka tagad būs šitā un uzņēmums neko nevar mainīt. Mjā, sijā auzas tautumeita. Vismaz tik daudz saprotu, ka tas Regulators izskata iesniegto tarifa projektu un, ja tur aprēķini un pamatojumi ir atbilstoši, tad apstiprina to tarifu.

  • 0
    edmundos Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Visur tu aita pa vidu! Centies te uzspiest autoatbildētāja tekstu. Kad Tev pieleks, kad regulators un to ļoti labi parādīja elektrības tarifu apstiprinājums, nedarbojas iedzīvotāju labā.
    Lai Tev pielektu minēšu piemēru (abstraktu) siltums kurinās gāzi(pieņemsim zelta cenā) valde, 100 cilvēku ar algu, padome ar 100 cilvēku, algu un limuzīnus, visu spēj norīt tarifs, un būs pamatotas izmaksas, ko rēķina regulators. Tas metodiski rēķina pēc formulas. Tāpēc jau siltumam ar regulators ir devis zaļo gaismu un ļauj pašiem apstiprināt tarifu. Tāpēc ar ir atšķirīgi tarifi pilsētās.

  • 0
    edmundos Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Mums (ventspilniekiem) galīgi nepatīk te kasīties! Nevaru mierīgi noskatīties, kā izpļorkā naudu deputāti, kas atrauti no realitātes. Kā jau rakstīju padomes izveidošanas visās kapitālsabiedrībās, kuras ar neko vairāk kā uzraudzīšanu nenodarbojas. Tie neveiksmīgie(ekonomiski) projekti (visium, koncertzāle)kuri paši sevi nevar uzturēt. Un piedevām velo parks, ko kaut kāda Kristiāna ar savu bandu izgrūž caur domi.

  • 0
    edmundos Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Tas viss liecina, ka kaut kas nav kārtībā. Un piedevām nevaram galus savilkt budžetā. Jāierobežo darbinieku darba laiks, kas atstās iespaidu uz ne jau tā lielajām algām. Tas viss ir tajā laikā, kad ir pieejam eiropas fondu nauda. Bail pat iedomāties, kas notiksies, kad būs jādzīvo tikai no saviem nodoklīšiem.

  • -2
    Didzis_P Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Da to nodoklīšu arī drīz nebūs, jo ar šādu dzīves līmeni vēl bariņš tautudēlu un meitu aizbrauks prom. Tagad jau skat cik ir vakances, bet darbinieku trūkst un trūks vēl. Varēs ļaut iebraukt ķīneizeriem uz palikšanu. ne par velti tevis pieminētajos dārgumos jau iemūrētas kapsulas ar vēstījumu šo mēlē.

  • -2
    Alberts koks Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Didzi, Tu rakstiji ka Siltuma mājaslapas adresē ir , pie tarifa struktūras kurināmā sadalījums. :( neredzu.

  • -2
    Didzis_P Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Parādi, kurā vietā es rakstīju, ka pie tarifa struktūras ir norādīts kurināmā sadalījums? tu vecīt tiešām kaut ko pīpē? Bet, ja tevi interesētu ne tikai tarifs, bet arī vides jautājumi, kādu ietekmi uz apkārtējo vidi rada pilsētas katlumājas, tad jau lasot informāciju būtu arī pamanījis kādus kurināmos vēl izmanto. Tā kā pašķirsti to mājas lapu plašāk, gan jau atradīsi to slepeno informāciju.

  • 0
    Alberts koks Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Būtu labi, ja rakstītu par būtību, proti, energo resursu cenu- pirms tarifa pacelšanas un tagad. Un tad salīdzinam. Būtu labi arī informācija par pieminētiem dažādo kurināmo apjomiem un iepirkuma cenām.

  • -2
    Didzis_P Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    izskatās, ka tu tikai komentārus lasi. Kad pacēl tarifu, vot točna atceros, kā šodien, kad skaidroja pa visām malām cik lielas bija izmaksas pirms tai skaitā arī energoresursu izmaksas un kādas ir esošajā situācija, kas neatbilst vairs tam tarifam. Gan jau Siltums uzrakstīs Tev skaidrojumu, kāda bija šķeldas cena vecajā tarifā. Bet, ja nepaslinkotu tu, tad jau tagad vari atrast kāds ir katra kurināmā patēriņš 2023.gadā.

  • -6
    Kristiāna Pirms 1 nedēļas, 4 dienām

    Nu tā jau ar nevar skatīt. Jo laikā, kad būtiski pieauga energoresursu cenas, Siltums noturēja tarifa cenu pateicoties labai plānošanai. Turklāt tarifu bija izdevies noturēt ļoooti zemu jau cik gadus!? desmit? Kāpēc par to nerunājat? Kāpēc nesalīdzināt to ar citām pilsētām? Kāpēc neskatāt mūsu tarifu pret citu pilsētu tarifu, bet skatāt tik to, ka kādam pazemināja un mums ne? Vai tiešām jums tik aprobežoti šaurs skats?

  • 0
    edmundos Pirms 1 nedēļas, 4 dienām

    To Kristiānai
    Kāpēc ,kāpēc nerunā, vienkārši tāpēc neviens ar nepārmeta jo tarifs bija zemākais. Līdz ko veic kādas izmaiņas, loģiski rodas jautājumi, Salīdzinām, ja Tev patīk, tik kāpēc gribi salīdzināt ar augstāku salīdzini ar zemāko. Un kāpēc mums nav pats zemākais tarifs? Mums taču apgalvo, ka Ventspilī ir viss vis labākais. tādēļ arī tarifam jābūt vis zemākam.
    Jo vairāk Tu raksti, jo vairāk foruma dalībnieku pārliecinās par Tavu stulbumu.

  • 0
    Alberts koks Pirms 1 nedēļas, 4 dienām

    Regulators atļauj :
    Atļauja SIA „Ventspils siltums” pašai noteikt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu
    tarifus kurināmā cenu izmaiņu gadījumā vai, ja ir izveidojušies neparedzētie ieņēmumi vai
    izmaksas, nozīmē SIA „Ventspils siltums” tiesības izvēlēties, vai un kad atļauju izmantot.
    Vienlaicīgi, lai nodrošinātu lietotāju interešu aizstāvību, nosakāmi atļaujas nosacījumi:
    - SIA „Ventspils siltums” pienākums pašai saskaņā ar Metodiku savlaicīgi noteikt
    siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus gadījumā, ja kurināmā cenas būs
    zemākas nekā atbilstošās cenas piemērotajā siltumenerģijas gala tarifā un ja
    kurināmā cenu izmaiņas ietekmē siltumenerģijas apgādes pakalpojumu izmaksu
    samazinājumu, kas rada vismaz 0,50 EUR ietekmi uz gala tarifu;
    - SIA „Ventspils siltums” pienākums pašai saskaņā ar Metodiku (Metodikas
    43.153.punktā noteiktajā termiņā) noteikt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu
    tarifus gadījumā, ja iepriekšējā finanšu gadā radušies neparedzētie ieņēmumi,
    pieskaitot

  • -7
    Kristiāna Pirms 1 nedēļas, 4 dienām

    Jā, bet Siltums jau neiet katru rītu uz veikalu un nepērk dienai kurināmo. Ir iepirkumi, kur uzvar lētākā cena. Un tad attiecīgo periodu par to cenu arī iepērk resursu.
    Regulators ļauj pašiem lemt pie šādiem apstākļiem, bet tam visam ir jābūt saskaņotam un pamatotam. Nejau var tagad lemt pazemināt siltuma tarifu zem reālās vērtības, lai paceltu reitingu.

  • -3
    Alberts koks Pirms 1 nedēļas, 4 dienām

    Didzim...
    Par februāri:
    Dabasgāzes cena TTF biržā nokrita līdz 28,26 EUR/MWh, kamēr šķeldas cena samazinājusies līdz 24,3 EUR/MWh.

  • 0
    Alberts koks Pirms 1 nedēļas, 4 dienām

    Kristiāna - Jūs patiešām domājat ka vidējam ventspilniekam intereē rētings?
    Rētingi interesē politiķiem. Mums interesē lai mēs varam nopirkt to, ko mums nav izvēles neņemt.

  • -1
    Guncis Pirms 1 nedēļas, 4 dienām

    TTF biržā šķeldas cena samazinājusies līdz 24,3 EUR/MWh. Albert, tad nu gan liels samazinājums, ja "Ventspils siltums" 2023./2024. gada apkures sezonai iepircis šķeldu par cenu no 21,45 EUR līdz 23,84 EUR ar visu transportēšanu.

  • 0
    Alberts koks Pirms 1 nedēļas, 3 dienām

    Gunci, jāskatās kādās mērvienībās tiek dota informācija...

  • -3
    Alberts koks Pirms 1 nedēļas, 2 dienām

    Guncim
    Nezinu par pārējiem kurināmiem cik tie ir, jo šo info atrast nevaru un šeit ar nepiedāvā. Tad rēķinam no tā kas pieejams 23 EUR par Mwh kurināmais, kas ir 52% no tarifa pārējās papildus izmaksas 48% ir 21 eur. Kopā Tarifam vajadzētu būt 44,2 EUR. Vai patiešām pieminētie papildus kurināmie sastāda vēl papildus 50% no tarifa?

  • 0
    Alberts koks Pirms 1 nedēļas, 4 dienām

    ....siltumenerģijas apgādes pakalpojumu gala tarifam neparedzēto
    ieņēmumu komponenti (EUR/MWh)
    j

  • -2
    Alberts koks Pirms 1 nedēļas, 4 dienām

    Tātad atļauj. Kāpēc iedzīvotāji,kuri apmaksā parādi, nevarētu apskatīt izejas datus?. Mums pat tie nav jāprasa, tik jāredz no kādiem datiem rodas gala tarifs Būs skaidrība visās pusēs ;)

  • 0
    Vadims Kevrelis Pirms 1 nedēļas, 4 dienām

    Kristiānai: Ja jau plānošana bija tik laba un arī tarifa cena bija zema tad šīs komponentes varēja noturēt vēl līdz šodienai un rītdienai.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: