Šoruden vērojama būvnieku rosība līdzās pērn atjaunotajai 18. gadsimta ēkai Vecpilsētā, Lielajā ielā 16, kur jau vairāk nekā gadu darbojas zobārstniecības klīnikas Zinta filiāle. Līdz nākamā gada pavasarim ārstu un uzņēmēju Ģirta un Zintas Štekerhofu ģimene cer paplašināt klīnikas Zinta filiāli, atjaunojot pagalmā esošo ēku.

Ventspilnieki jau ir pieraduši pie jaunajiem vaibstiem Vecpilsētā, Akmeņu, Pils un Lielās ielas stūrī, kas sakārtots gan ar pašvaldības, gan privātā uzņēmēja spēkiem. Pašvaldības atjaunotajā ēkā Akmeņu ielā 5 darbojas Digitālās transformācijas centrs, bet cieši blakus esošajai 18. gadsimta sākuma ēkai Lielajā ielā 16 pirms gada jaunu dzīvību iedvesa ārstu un uzņēmēju Štekerhofu ģimene, atverot tur zobārstniecības klīnikas Zinta filiāli. Štekerhofu ģimene iecerējusi pabeigt ēku ansambļa sakārtošanu, renovējot arī turpat blakus pagalmā esošo nelielo ēku, kas ilgu laiku nav tikusi izmantota. Padomju laikos tajā darbojusies šautuve, bet Ģirta Štekerhofa rīcībā ir ziņas, ka senāk, 20. gadsimta sākumā, tur atradusies smēde, šeit esot bijusi arī riteņu darbnīca. Neskatoties uz to, ka ēka nav liela – tās kopējā platība ir tikai ap 40 kvadrātmetru  –, tai ir atrasts pielietojums, plānojot paplašināt zobārstniecības klīnikas filiāli.

«Tā kā šo ēku neļāva nojaukt, mēs to renovējam. Domāju, ka tā būs tikpat skaista kā galvenā māja, ko mēs jau esam atjaunojuši. Vienotais ēku ansamblis būs pabeigts,» stāsta Ģirts Štekerhofs. Pagalmā esošā ēka, kas tāpat kā jau atjaunotā klīnikas filiāles ēka ir vērsta pret Lielo ielu, tiks atjaunota esošajā apjomā. Tās eksterjers būs arhitektoniski saskaņots ar ēku Lielajā ielā 16. Mājai tiks uzklāts dakstiņu jumts, plānots nosiltināt ārsienas. Interjers, tāpat kā jau esošās klīnikas filiāles iekštelpas, būs vienlaikus gan mūsdienīgs, ar modernu aprīkojumu, gan arīdzan ar vēsturisku piesitienu. Ēkā plānots izbūvēt kabinetus, labierīcības. «Telpas būs tādā A klases ofisa līmenī,» piebilst Štekerhofs.

Būvdarbus veic Kuldīgas uzņēmums SIA Korp, kas atjaunoja arī klīnikas filiāles ēku Lielajā ielā 16. Darbi ir uzsākti pirms pusotras nedēļas, un līdz šim jau ir nojauktas vecās jumta konstrukcijas. Ēkai plānots uzlikt jaunas spāres, pēc tam veikt pārējos jauna jumta izbūves darbus. «Sākām ar jumtu, nosiltināsim sienas, nomainīsim logus un durvis, pēc tam būs iekšdarbi. Ļoti ceru, ka uz pavasari jau būs ēkas nodošana,» plānus ieskicē Štekerhofs.

«Principā tas ir pilsētas skaistumam,» atzīst ārsts un uzņēmējs, skaidrojot, ka ēkas platība ir tik neliela, ka ir bijis rūpīgi jāpārdomā ekonomiskais pamatojums un mērķis, ar kādu tā tiek renovēta. Jauniegūtās telpas pēc ēkas renovācijas nav plānots izīrēt. «Tās būs klīnikas Zinta telpas. Tajās tiks sniegti specifiski pakalpojumi, par kuriem plašāk es šobrīd negribētu stāstīt. Klīnika aptver plaša spektra pakalpojumus, un ēkas plānotais izmantojums ir saistīts ar šī spektra paplašināšanu,» piebilst Štekerhofs.

Lasi vēl

Komentāri (15)

  • -1
    Viktors + 08.11.2023, 14:32:32

    Specifiski pakalpojumi tātad.Štekerhofa privātprakse proktoloģijā?

  • -2
    Gārfilds 08.11.2023, 17:22:44

    Kas proktoloģijā var būt specifisks? pirksts?

  • 0
    Pilsēta 08.11.2023, 14:54:51

    Tā bija šautuve.
    Bērnībā pēc skolas gājām uz turieni šut ar gaisenēm.

  • 0
    Heinrich 08.11.2023, 16:10:11

    Varbūt es kaut ko jaucu,bet,manuprāt,šautuve bija aiz gastronoma "Ausma"",sētas mājā.Un šāva tur ar mazkalibrenēm.Lūgums palabot,ja kļūdos.Varbūt šī bija cita šautuve.Tā,kuru atceros,bija zem DOSAAF pakļautības.

  • -1
    Aijak 08.11.2023, 15:53:13

    Račko grāmatu lasītava :)

  • 0
    Brīvā Latvija 08.11.2023, 16:43:53

    Viens šāviens maksāja 2 kap. Šautene bija jāpārloka un jāieliek svina cilindriņš. Neatceros, ja trāpīja pa dzelzs mērķiem, vai bija kāda balva.
    DOSAAF bija mazkalibra šautenes, tur varēja šaut ar pieteikumu no organizācijām, par velti.

  • -5
    Renars Z 08.11.2023, 16:51:30

    Visu cieņu Štekerhofu ģimenei, lai izdodas.

  • -3
    Janis Zvejnieks 08.11.2023, 17:14:22

    Lai izdodas !Ritdienas balsojums saime, par stambulas konvenciju un viendzimuma laulibam.Un tad jau pavasari,durvis vers jauna klinika,zilzemnieku vajadzibam :)))

  • 0
    Nobody 08.11.2023, 22:58:17

    Varēja atstāt šo vēsturisko būvi kā ir, tieši tā saglabājot. Bija skaists kontrasts. Un vispār labs projekts ģenerālplānā. Tikai ko tur (tajā pašā ēkas īpašumā) dara vai nedara digitālais centrs, nevienam nav zināms, kā vien izkārtne.

  • -5
    Kristiāna 09.11.2023, 14:09:54

    Man, iespējams, trūkst zināšanu par vēsturisko ēku saglabāšanas metodēm, bet kādu ieguvumu iedzīvotājiem, pilsētas apmeklētājiem dotu tās saglabāšana šādā stadijā?
    Bet par blakus esošo centru - tur notiek apmācības un semināri. Kā reiz nesen bija par ēku uz Pils un Tirgus ielu stūri, tās vēsturi. Var būt vērts uzmeklēt šīs mācību iespējas.. Izglītoties vienmēr nāk par labu.

  • -4
    Ventspils Digitālais centrs 09.11.2023, 16:29:19

    Labdien!

    Jaunajā Digitālās transformācijas centrā, Akmeņu ielā 5, ir izveidotas modernas mācību telpas, kas ļauj paplašināt Ventspils Digitālā centra pakalpojumu klāstu mūžizglītības jomā, piedāvājot papildu kursus un nodarbības digitālo prasmju attīstībai, tādējādi veicinot iedzīvotāju digitālo tehnoloģiju pārliecinātu, kritisku un atbildīgu izmantošanu un darbošanos ar šīm tehnoloģijām mācību un darba vajadzībām, kā arī iesaisti sabiedrības dzīvē.
    Šogad Digitālās transformācijas centrā ir norisinājušās vairāk kā 40 dažādas aktivitātes – apmācības, semināri, meistarklases, tematiskas tehnoloģiju pēcpusdienas, piemēram, “Vizuālo materiālu veidošana tiešsaistē - Canva.com”, Tehnoloģiju pēcpusdiena “Videonovērošanas kameras mājās”, “Programmatūras Adobe Illustrator sniegtās iespējas”, labās prakses darbnīca “Robotika bez robotiem”, vebinārs “Izveido savu mājaslapu vienkārši ar Mozello”, Ventspils #TechUp, "Kā spert pirmos soļus IT virzienā?",

  • -4
    Ventspils Digitālais centrs 09.11.2023, 16:29:49

    “Trīs dimensiju jeb 3D modeļu pielietošanas iespējas”, tehnoloģiju pēcpusdiena “Google iespēja uzņēmējiem”, programmēšanas nodarbības par JavaScript izmantošanu Skola2030 mācību saturam, un daudz dažādu citu apmācību un aktivitāšu.

    Šobrīd tuvākie plānotie pasākumi Digitālās transformācijas centrā ir pasākums Ventspils #TechUP “Kā uzņēmējam viegli (ne)pazaudēt naudu kibertelpā?” (https://adre.se/techup24) un Tehnoloģiju pēcpusdiena “Patriotisms caur digitālajām tehnoloģijām” (https://adre.se/patriotisms)

    Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai Digitālā centra mājaslapā www.digitālaiscentrs.lv, kā arī sociālajos tīklos Facebook un Instagram @vdcentrs.

  • 0
    Nobody 10.11.2023, 08:04:11

    Paldies par atbildi! Nu kā gan cilvēks parastais, kā es, varētu zināt , kas aiz šīm durvīm un vai vispār notiek?! Nebija ne jausmas. Durvis ciet, viss tukšs, uzrakstu, afišu nekādu.
    Nu redziet, bet arī šeit neuzrakstījāt, kas plānots, vien kaut kādas interneta saites. Ne visi cilvēki dzīvo internetā!

  • -4
    Kristiāna 10.11.2023, 14:43:45

    Par šo bija daudz ziņu gan šeit Ventas balss portālā, gan pilsētas mājas lapā, gad Ventas balss avīzē.
    Lasot internetā ir ļoti viegli apskatīt internetā saites.
    Ja nav interneta, tad līdz šīm saitēm nemaz netiek...
    Un tiem, kas lasa avīzi arī bija informācija par šo centru, gan tapšanas laikā, gan par tā atvēršanu.
    Protams, ja neseko līdzi pilsētā notiekošajam, tad var arī neuzzināt.

  • 0
    Nobody 12.11.2023, 08:31:37

    Ir cilvēki, kas nedzīvo internetā un Ventas balsī ikdienas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: