Iepriekš vēstījām, ka Ventas Balss savus lasītājus aicina uz satikšanos ar abonēšanas reklāmās redzamās virtuves saimnieci, psihoterapeiti Ingu Annu Birkmani un keramiķi Ivetu Matesu, taču plāngriezis visu salicis pa savam. Notikums pārcēlies uz decembri.

Ingas Annas Birkmanes auto oktobra nakts melnumā saskrējies ar alni. Ne meža zvērs, ne psihoterapeites auto pa šīs saules ceļiem vairs neskries. «Vislielākais paldies manai mašīnai. Iespējams, ir jocīgi viņu uzrunāt kā dzīvu būtni, bet viņa ir tā, kas iznesa visu smagumu, jo pati ir lupatās, bet man nenokrita ne matiņš,» tā Birkmane. Viņai nu jāsagaida apdrošinātāju slēdziens un iespēja tikt pie jauna auto. Tad gan viens no Ingas ceļiem vedīs no Jelgavas uz Ventspili, lai jaunajā Gāliņciema bibliotēkā satiktos ar Ventas Balss lasītājiem tēmā Omulība, jo drukātā avīze ir ne vien ziņas un viedokļi, tā ir arī papīra čaukstoņa un gadiem mīļa taustes sajūta, pirkstiem pārlapojot jaunāko numuru.

Iveta Matesa, keramiķe, kura savus traukus veido lipināšanas tehnikā un katru no tiem ar roku apzīmē, priecīga, ka sadarbība ar Ventspili veidojas bez steigas. Aļņa pārceltā tikšanās labi ierakstās viņas plānos, jo ventspilniekiem veltītā trauku sērija vēl nav gatava: «Ļaujos, pilnībā ļaujos. Viss notiek, kā vajag. Būs labi!» Ivetas darbnīca un ceplis jau gadu iemājojis Liepājā, Tirgus ielā. Pirms tam pāris gadi pavadīti Dobeles novada Bērzē, bet veseli 19 – Jelgavā. Lai arī viņas radītais veikalu plauktos uz ilgu laiku neieguļas, Matesa labprāt atsaucas jauniem sadarbības piedāvājumiem. «Zīmēšana vienmēr ir klātesoša. Vai uz auduma, vai papīra, vai kanvas, vai uz kūkas,» par savu unikālo rokrakstu stāsta Iveta Matesa un piebilst, ka savulaik izzināta arī autorleļļu tapināšanas māksla. Tas viņai palīdz precīzāk sajust detaļas veidojot un zīmējot. «Anatomija bija jāmācās diezgan precīzi. Proporcijas un uzbūvi vispār, skeletu,» teic Matesa. Šovasar viņa saņēmusi Līvas ciema svētku balvu Meistarstiķis. Matesas darbi nopērkami veikaliņos Kurzemē un Rīgā. Plānots, ka īpašā Ventspils trauku sērija būs pieejama decembrī Ventas Balss Reklāmas un sludinājumu nodaļā, abonentiem – ar smukām atlaidēm. 2024. gadā Ventas Balss apciemos savus lasītājus divas reizes nedēļā – otrdienās un piektdienās, ikreiz 12 lappušu apjomā; abonējot laikrakstu kopā ar Laimīgo Programmu, piektdienās saņemsiet arī 28 lappuses biezo televīzijas programmu ceļvedi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: