15. septembrī plkst. 13 ar Zilā karoga nolaišanu tiek slēgta peldsezona Ventspils pilsētas pludmalē. Līdz ar sezonas slēgšanu plkst. 21 darbu beidz arī Pludmales glābšanas dienests.

Sezona aizvadīta veiksmīgi – nopietnu negadījumu nav bijis. Ūdens kvalitāte visu sezonas laiku atbilda izvirzītajiem kritērijiem. Lai paaugstinātu drošību pludmalē un dzīvības glābšanas iespējas peldvietā, peldsezonas laikā pēc pašvaldības pasūtījuma Starptautiskās Eiropas glābēju federācijas speciālisti veikuši pludmales riska novērtēšanu – iespējamo draudu identificēšanu un rekomendāciju sniegšanu drošības paaugstināšanai.

Karoga nolaišana nozīmē tikai peldsezonas beigas, bet visa gada garumā turpinās pašvaldības darbs Starptautiskās Eiropas glābēju federācijas speciālistu rekomendāciju ievērošanā un vides izglītības pasākumu organizēšanā.

1999. gadā Ventspils pludmale bija pirmā Baltijas valstīs, kas saņēma Zilo karogu. No brīža, kad Latvija iesaistījās Zilo karogu kustībā, Ventspils pludmale Zilo karogu ir saņēmusi katru gadu. Šogad Ventspils pilsētas pludmalē Zilais karogs plīvoja jau deviņpadsmito reizi.

Zilā karoga programma tiek realizēta kopš 1987. gada un šajā laikā kļuvusi par pasaulē populārāko tūrisma ekosertifikācijas modeli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: