Amerikas Latviešu Apvienības (ALA) un Latvijas Bērnu fonda (LBF) sadarbības ietvaros tiks pasniegtas stipendijas 15 maznodrošinātām daudzbērnu ģimenēm, vienam smagi slimam bērnam un desmit studentiem no daudzbērnu ģimenēm, bāreņiem.

Daudzbērnu maznodrošinātajām ģimenēm stipendijas tiek piešķirtas uz vienu vai diviem gadiem - ik mēnesi tie ir 360 ASV dolāri (300 eiro), norādīja LBF. Studentiem stipendijas piešķir vienam mācību gadam, un sekmīgie studenti stipendijas saņem sākot no otrā mācību gada līdz pat bakalaura grāda iegūšanai. Ģimenes un studenti, kas saņem šīs stipendijas, tiek rūpīgi atlasīti un izvērtēti sadarbībā ar sociālajiem dienestiem.

No jauna šīs stipendijas 26. septembrī pasniegs 15 daudzbērnu maznodrošinātajām ģimenēm – arī no Ventspils, vienam smagi slimam bērnam un desmit studentiem no daudzbērnu ģimenēm, bāreņiem. Stipendijas pasniegs ALA sadarbības ar Latviju nozares vadītāja Kaija Petrovska un LBF vadītājs Andris Bērziņš.

Amerikas latviešu piešķirtās stipendijas ir nozīmīga artava Latvijas nākotnē, jo tās ir ieguldījums jauno pilsoņu audzināšanā, izglītošanā. Bieži tās ir pozitīvs impulss un atspēriena punkts labākai nākotnei Latvijā. Tieši uz šiem jauniešiem un ģimeņu bērniem balstīsies mūsu valsts pēc desmit, divdesmit gadiem, skaidroja LBF.

ALA ir organizācija, kas vieno ap 100 000 latviešu visā Amerikā. ALA palīdzība tiek piešķirta galvenokārt no individuālu ASV dzīvojošo latviešu - Otrā pasaules kara bēgļu ziedojumiem un testamentāriem novēlējumiem, norādīja LBF.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: