Šogad 6. maijā, ikgadējā koku stādīšanas talka notiks divās Ventspils vietās - plkst. 11:00 Bērzu ielā un 11:30 Kurzemes ielā, kur tiks papildināti un turpināti jau esošie koku stādījumi.

Plānojot Bērzu ielas posma no Zvaigžņu ielas līdz Ganību ielai seguma renovācijas darbus, kuri tiks īstenoti tuvākajos gados, šogad veikts darbu pirmais posms – izņemti vecie un bīstamie koki. Talkas laikā paredzēts iestādīt 14 Baltmizas Himalaju bērzus, kuri īpaši tika piemeklēti nozāģēto vietā. Ierašanās laiks uz talku plkst. 11.00, pulcējoties Bērzu – Pļavas ielas krustojumā.

No plkst. 11:30, Kurzemes ielas posmā no Siguldas ielas līdz Rūjienas ielai tiks papildināti esošie koku stādījumi. Talkas dalībnieku pulcēšanās vieta ir Kurzemes – Siguldas ielas krustojums. Šogad koku stādīšanas talkā kopā paredzēts iestādīt 105 kokus -, 47 piramidālos ozolus un 58 parastās kļavas, kuru augšanas apstākļi jau sen piemērojušies mūsu pilsētas klimatiskajiem augšanas apstākļiem.

Pagājušā gada talkas laikā Dzintaru ielas posmā no gaisa tilta pāri dzelzceļam līdz Talsu ielai, tika iestādīti 43 piramidālie ozoli un 40 Holandes liepas.

Koku stādīšanas talka notiek jau vairāk kā 15 gadus. Pilsētas zaļā struktūra ikgadējo koku stādīšanas talku laikā līdz šim papildināta ar vairākiem tūkstošiem augu, tas redzams Kustes dambī, Kurzemes ielā, Ganību ielā un daudzviet citur pilsētā.

Cimdi un darbarīki būs pieejami uz vietas.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    asd. 25.04.2017, 15:36:13

    Ak tad mūsu pašu parastais āra jeb nokarenais bērzs par prastu,ka vajadzēja Himalajieti?
    Kamdēļ vispār tie ārzemju izcelsmes koki parastos ceļmalu stādījumos?

  • -4
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 26.04.2017, 18:21:13

    Āra bērzu un Purva bērzu sugas koki izaug līdz 30m augstumā, veidojot seklu un plašu virszemes sakņu sistēmu. Salīdzinājumam, Himalaju bērzu suga savā maksimālajā augstumā ir daudz zemāka auguma (līdz 10 m augstumā), līdz ar ko neveidosies tik plaša koku sakņu sistēma, kā tas ir šobrīd stādītajām bērzu pamatsugām. Jāpiezīmē, ka Himalaju bērzi ir īpaši piemēroti pilsētas apstākļiem, ko nevarētu teikt par
    āra bērzu un Purva bērzu sugām, kuri grūti panes pilsētvides stresu.
    Himalaju bērzi vairs nav jaunums mūsu pilsētā, tie arī iestādīti Krustkalna ielā. Pilsētvidē laikmetam mainoties, mainās arī zaļās infrastruktūras tendences.

  • -1
    Anita 26.04.2017, 10:07:00

    Tas tāpēc ,lai dārgāk sanāk.

  • -1
    Imants Auzins 26.04.2017, 11:09:37

    Vai nebūtu pareizāk kociņus Bērzu ielā stādīt pēc, šogad paredzētās, ūdensvada rekonstrukcijas?
    "2017.gada būvsezonas laikā tiks realizēta Bērzu ielas posma no Kuldīgas ielas līdz Ganību ielai atjaunošana, kas sevī ietver jauna maģistrālā ūdensvada un ūdensvada pievadu izbūvi, ielas brauktuves seguma pilnu atjaunošanu un ietves izbūvi bruģakmens segumā ielas pāra numuru pusē"
    http://www.ventasbalss.lv/zinas/vide/32105-berzu-iela-zages-kokus

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 30.04.2017, 13:15:45

    Kā jau minēts raksta tekstā, seguma renovācijas un ūdensvada rekonstrukcijas darbi ir plānoti tuvāko gadu laikā (rekonstrukcijas laiks tika mainīts), šobrīd uzsākot būvdarbus, kuri ilgtu 2 – 3 mēnešus, tiktu apgrūtināta satiksme un iedzīvotājiem tas radītu neērtības, tādēļ šogad tika veikts darbu pirmais posms – izņemti vecie un bīstamie koki un to vietā tiks iestādīti jauni bērzi, kas līdz renovācijas darbiem būs jau ieaugušies. Ceļa seguma un ūdensvada būvdarbu laikā no darbu izpildītājiem sagaidām saudzīgu attieksmi pret kokiem.

  • -2
    Latvija pāri visām! 26.04.2017, 12:09:08

    Pirms vēlēšanām piārīgāk:)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: