Talsu pamatskolā notika pirmsskolu un skolu mūzikas skolotāju konference “Dziedātprieks - muzikālās audzināšanas pēctecības aspekti”.

Mūzikas pedagogu konferencē piedalījās septiņi Ventspils pirmsskolas mūzikas skolotāji, kā arī mūzikas pedagoģes no Talsiem, Kolkas, Dundagas, Rojas, Mērsraga, Tukuma, Ventspils, Kuldīgas un Saldus.

Pasākuma ieskaņā konferences dalībniekus ar muzikālu sveicienu priecēja Talsu pamatskolas bērni.

Mūzikas skolotājas vēroja mūzikas stundas sākumskolas klasēs, kā arī piedalījās meistarklasēs. Pirmsskolas mūzikas skolotājām tā bija lieliska iespēja - redzēt kā notiek bērnu muzikālā audzināšana uzsākot skolas gaitas, kā arī apgūt jaunus metodiskos paņēmienus bērnu vokālo prasmju attīstīšanā. Savukārt Talsu pirmsskolas mūzikas skolotāju starpnovadu metodiskās apvienības vadītāja Baiba Brice savā meistarklasē iepriecināja ar jaunām idejām - kā attīstīt bērnu muzikālās spējas.

Konferences noslēgumā dalībnieki, daloties apakšgrupās, piedalījās diskusijās par tēmu “Muzikālās audzināšanas pēctecības aspekti”.

Tukuma pirmsskolu mūzikas skolotājas izteica vēlmi gūt pieredzi, vērojot mūzikas nodarbības Ventspils pirmsskolas izglītības iestādēs nākošajā mācību gadā. Šajā mācību gadā Ventspils pirmsskolas mūzikas skolotāju metodiskā apvienība organizēja pieredzes apmaiņu kolēģiem no Igaunijas, kā arī no Talsu pilsētas un novada.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: