3. maijā norisinājās projekta “Latvijas spēcīgākā skola 2024” Ventspils posms, ko organizē Latvijas Pauerliftinga federācija. Projekts norisinās kopš 2018. gada ar mērķi iepazīstināt skolu jauniešus ar vieglāko no pauerliftinga disciplīnām – svaru stieņa spiešanu guļus.

Projekta sacensības notiek pēc būtiski atvieglotiem noteikumiem. Ventspils posmā piedalījās 36 jaunieši.

Labāko meiteņu trijnieks: 1. vietā – Viktorija Ķergalve (Ventspils 6.vidusskola), kura spēja uzspiest 47,5kg smagu svaru stieni. 2. vietā – Karina Ņikitina (Liepājas valsts tehnikums) ar 45kg. 3. vietā – Sintija Matvejeva (Ventspils 6.vsk) ar rezultātu – 35kg.
Labākie puiši: 1. vietā – Niklāvs Krūmiņš (Dundagas vsk). Viņš uzspieda 130kg smagu svaru stieni. 2. vietā – Renārs Ašmanis (Liepājas valsts tehnikums) ar 130kg un 3. vietā – Robins Patriks Pūpols (Liepājas 5.vsk), kura rezultāts 95kg.

Komandu vērtējumā 1. vietā – Ventspils 6. vidusskola. 2. vietā – Dundagas vidusskola, 3. vietā – Ventspils tehnikums.
Absolūti labākos sportistus nosaka pēc Vilksa koeficienta, ņemot vērā sportista svaru un paceltos kilogramus.

Sacensību mērķis ir veselīga dzīvesveida popularizēšana Latvijā, iepazīstinot jauniešus ar pauerliftinga sportu. Sacensību gaitā tiek popularizēta sporta kultūra un sportiskais gars jauniešu vidū, nodrošināta iespēja jauniešiem sevi pierādīt un kvalitatīvi aizpildīt laiku, radot interesi par nodarbošanos ar sportu, kā arī Latvijas pilsētu un novadu spēcīgākās skolas un spēcīgākos skolēnus noskaidrošana.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: