Biedrība “Popes Muiža” sadarbībā ar “Popes Sporta klubu” veiksmīgi iesaistoties Ventspils brīvostas pārvaldes izsludinātājā sporta projektu konkursā, ieguvusi finansējumu starptautiska basketbola turnīra organizēšanai. “Dzintara kauss” no 8. līdz 9. jūnijam norisināsies Tārgales pamatskolas sporta zālē.

Turnīrā piedalīsies sešas komandas no divām valstīm, Latvijas – Anzāģe/Ventspils novads, Kuldīgas novada sporta skola, Ventspils brīvostas pārvalde un Lietuvas – Trakai, Kauņa, Jonava.

Turnīrs tiek rīkots ar mērķi, lai veicinātu Ventspils novada un Latvijas amatieru basketbola atpazīstamību ārpus Latvijas un Kurzemes reģiona robežām, sekmējot amatieru sporta veida segmentu un veselīgu dzīves veidu, kā arī vienlaikus veicinot Ventspils novada un Ventspils brīvostas tēla atpazīstamību. Ventspils novadā, šāds divu valstu starptautisks basketbola turnīrs norisinātos pirmo reizi.

Turnīra uzdevums ir veicināt amatieru sportistu draudzību, uzlabojot amatieru basketbola pasākumu kvalitāti un atpazīstamību. Ievērot godīgas spēles principus un veicināt veselīga, sportiska dzīves veida popularizēšanu un piekopšanu ikvienā vecuma posmā, tādejādi paaugstinot arī amatiera sporta pārstāvju pašapziņu un personisko izaugsmi. Tārgales pamatskolas sporta zāle turnīra norisei izvēlēta tādēļ, ka tajā ir starptautiskajiem standartiem atbilstoša infrastruktūra un tā atrodas ērti sasniedzamā attālumā no Ventspils.

Turnīru atbalsta Ventspils brīvostas pārvalde, Ventspils novada pašvaldība, SIA “Anzāģe”, Pasiekstes vējdzirnavas, Stage "CREW Baltic", SIA "Komercveiksmes", SIA "ARB Pope", Mangaļi, Riepu Serviss "Pie mola", OK kūkas, "Fans" Ventspils, Z/S Kļavu Bites, SIA “VentSystem.lv”. Informatīvi atbalsta Ventasbalss.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: