"Ventspils" un "VEF Rīga" komandas šodien Rīgā aizvadīs cīņu par "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) bronzas medaļām. Spēle "Rimi" Olimpiskajā centrā sāksies plkst.19, tiešraidē to pārraidot kanālam TV4.

Čempione tiks noskaidrota sestdien, Tallinā vietējai "Kalev"/"Cramo" cīnoties ar Slobožanskas "Prometey". Pirmo reizi turnīra vēsturē finālā nav kāda no Latvijas komandām.

Ventspilnieki regulāro turnīru noslēdza ceturtajā pozīcijā, "play-off" aizvadot sērijas ar trīs mačiem - ceturtdaļfinālā 2-1 pret "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" un pusfinālā 1-2 pret "Kalev"/"Cramo". Pamatturnīrā "VEF Rīga" bija trešā, ceturtdaļfināla sērijā ar 2-0 pārspēja "Rīgas Zeļļus, bet pusfinālā ar 0-2 atzina "Prometey" pārākumu.

"Ventspils" rindās Linards Jaunzems izcēlies ar 16,2 punktiem un 7,7 atlēkušajām bumbām, bet Išmaelam El-Aminam ir vidēji 20,0 punkti.

"VEF Rīga" komandā produktīvākais ir Arnaldo Toro Barea, kurš vidēji mačā guvis 11,8 punktus un izcīnījis 11,9 atlēkušās bumbas, ražīgi spēlē arī Gregorijs Vitingtons - viņam caurmērā 15,6 punkti un 8,1 atlēkusī bumba. Šonam Paipsam ir vidēji 17,1 punkts un 4,0 rezultatīvas piespēles.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacentās divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās ieguva tiesības piedalīties izslēgšanas turnīra spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tika noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs bijusi augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Vefiņ būs būt citt Gad akal Čempiōn,le zinat!

  • -3
    Kofers Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Jefiņ būs stipr jāpacīnās par iekļūšan izslēgšan turnīr, le zinat !

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: