Honkongā no 12. līdz 14. aprīlim notiks pirmais 3x3 basketbola kvalifikācijas turnīrs uz Parīzes olimpiskām spēlēm, kur Latvijas izlases sastāvā traumas dēļ tomēr nespēlēs Ventspils olimpiskās vienības sportists Kārlis Pauls Lasmanis.

Pēdējā pieteikumu iesniegšanas dienā Latvijas 3x3 basketbola izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis koriģēja iepriekš turnīram reģistrēto komandas sastāvu. Savainojuma dēļ nevarēs spēlēt Kārlis Lasmanis, kuru aizstās cits olimpiskais čempions – Agnis Čavars.

Raimonds Feldmanis:“Šodien iesildoties pirms treniņa sākuma Kārlis sajuta sāpes, nevarēja turpināt nodarbību un tika nogādāts uz pārbaudēm slimnīcā. Par savainojuma nopietnību varēs spriests pēc izmeklējumiem, bet skaidrs, ka šajā turnīrā viņš spēlēt nevar.

Lasmani aizstās Agnis Čavars. Šāds četrinieks februārī piedalījās pašos pirmajos pārbaudes turnīros Francijā un nesen spēlēja Lietuvā. Šodienas treniņā atjaunojām sadarbības uzbrukumā un pārliecinājāmies, ka Agņa pieredze un atlētisms noteikti palīdzēs aizsardzībā. Vakarā skatīsimies video un akcentēsim galvenās lietas spēles plānā. Piektdien no rīta būs 20 minūšu iesildīšanās treniņš un tad dosimies cīņā.

Pēdējā brīdī veikt izmaiņas iespēlētā sastāvā nav patīkami, bet sportā šādas situācijas gadās, un palīdz papildus mobilizēties. Kopējais komandas noskaņojums nav ietekmēts – tas joprojām ir ļoti kaujiniecisks.”

Latvijas izlases komanda spēlēs B apakšgrupā, kurā sacentīsies ar Mongolijas, Jaunzēlandes un Ēģiptes komandām. A grupā spēlēs Nīderlandes, Austrijas, Šveices un Honkongas izlases. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs pusfinālā. Ceļazīmi uz Parīzi saņems turnīra uzvarētāji.

Mūsu komandas spēļu laiki apakšgrupu turnīrā 12. aprīlī plkst. 11.45 pret Mongolijas izlasi un plkst. 13.10 pret Jaunzēlandi. 13. aprīlī plkst.11.45 pret Ēģipti.

Pusfinālā svētdien, 14. aprīlī, plkst.11.30 A grupas uzvarētāji spēlēs ar B grupas otrās vietas komandu, plkst.11.55 B grupas uzvarētāji pret A grupas otro vietu. Pusfināla spēļu uzvarētāji plkst.13.00 finālspēlē noskaidros vienīgās ceļazīmes ieguvējus.

Vēl viena ceļazīme uz olimpisko turnīru tiks izcīnīta no 3. līdz 5. maijam Japānā, bet pēdējās trīs – no 23. līdz 26. maijam Ungārijā.

Spēles būs iespējams vērot tiešraidē FIBA 3x3 “YouTube” kanālā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: