Jaunā basketbola sezona iesākta arī Ventspilī, kur aizvadīta pirmā mājas spēle Latvijas Basketbola līgā – ventspilnieki ar 85:58 pieveica Latvijas Universitāti.

Šobrīd Latvijas čeempionātam Ventspils pieteica 15 spēlētājus. Šoreiz malā palika Deniss Vikentjevs, Vlads Mikuļskis un traumu guvušais Artūrs Grīnbergs. Savukārt Artūram Bērziņam šobrīd ir veselības problēmas, un tuvākā laikā viņš laukumā nedosies. Spēlē neiesaistījās arī Ronalds Zaķis un Rihards Lomažs, kaut arī abi atradās uz rezervistu soliņa. Pirms spēles tika sumināts Ventspils komandas kapteinis Māris Gulbis, kurš svinēja savu dzimšanas dienu.

1. ceturtdaļa. Spēli iesāk Gulbis, Juciks, Ubilla, Hamiltons un Šķēle, kurš arī atklāj spēles rezultātu ar trīs punktiem. Ventspils komanda uzreiz pārņem vadību abos zāles galos un pirmās spēles minūtes jau izvirzās vadībā (12:5). Ventspilnieku rezervistu soliņš pārāk emocionāli reaģē kādā no spēles epizodēm, nopelnot tehnisko piezīmi, bet studentiem izdodas iemest soda metienu un realizēt tālmetienu, samazinot rezultāta starpību (12:9). Ceturtdaļa noslēdzas ar ventspilnieku nelielu pārsvaru 19:14.

2. ceturtdaļa. Tā sākas ar LU precīzu trīspunktnieku Eiduka izpildījumā, pēc tam studenti pievieno vēl divus punktus un jau neizšķirts (19:19). Trīs uzbrukumus pēc kārtas veiksmīgi darbojas Juciks, savas komandas labā gūstot septiņus punktus pēc kārtas (26:19), bet tūlīt pat ar trim punktiem atbild Eiduks (26:22). Vairākas labas epizodes Gulbim, gūstot punktus no groza apakšas un realizējot soda metienus (33:26). Trīs punktus savai komandai pievieno Ķilps, bet Jakovičs pēc nesportiskas piezīmes realizē divus soda metienus. Puslaikā ventspilnieki dodas ar komfortablu pārsvaru 46:30.

3. ceturtdaļa. Pirmās ceturtdaļas minūtes aizrit līdzvērtīgā cīņā, abām komandām apmainoties ar veiksmīgiem uzbrukumiem. Ja uz brīdi šķiet, ka LU komandai ir sācis pietrūkt spēka, tad studenti tomēr savu apņēmību saglabā un aktīvi darbojas pie abiem groziem, galvenokārt izprovocējot piezīmes un pēc tam veiksmīgi realizējot soda metienus (53:41). Tomēr vairākas veiksmīgas epizodes Šķēlem un Bruševicam, atkal ventspilniekiem ļaujot atrauties (63:49).

4. ceturtdaļa. Pēdējā ceturtdaļa iesākas ar teicamu izspēli, kas rezultējas ar Jakoviča precīzu trīspunktnieku. Vēl trīs punktus pievieno Gulbis un jau lielākais pārsvars spēlē - 69:49. Pārējās pēdējās ceturtdaļas minūtes ir vien formalitāšu kārtošana, jo Ventspils pārliecinoši tuvojas savai trešajai uzvarai turnīrā.

Ventspils rezultatīvākais vīrs bija Jakovičs, kurš guva 17 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Pa 16 punktiem pievienojas Gulbis un Juciks, kuriem arī septiņas un sešas atlēkušās bumbas. Lielisku spēli aizvadīja Šķēle, kurš guva 14 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles.

Jau sestdien ventspilnieki savā laukumā aizvadīs nākamo LBL maču, šoreiz uzņemot BK Jūrmala basketbolistus, kuri sezonu sāka, viesos ar 72:49 pieveicot BK Jēkabpils.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: