Ar Latvijas kausa 1. posmu Inčukalnā ir uzsākta jaunā Latvijas galda hokeja sezona, kurā piedalījās arī Jaunrades nama galda hokejisti. Sezonas atklāšanas sacensībās piedalījās 62 spēlētāji. Jaunrades nama komandu šajā posmā pārstāvēja 14 galda hokejisti, no kuriem trīs startēja Amatieru līgas čempionāta pirmajā posmā.

Šoreiz četri Jaunrades nama komandas spēlētāji izcīnīja sev vietas augstākajā līgā, no kuriem Edžus Kaņeps svinēja uzvaru savā grupā, savukārt Elvijs Siliņš un Guntis Ernšteins savās grupās bija trešie. Alvim Siliņam izdevās ''ielēkt pēdējā vagonā'' uz pirmo līgu.

Līdz posma izslēgšanas turnīram izdevās aizkļūt brāļiem Siliņiem, kuriem diemžēl bija jāapstājas jau ceturtdaļfinālā. Elvijam posmā izcīnīta augstā 5. vieta, savukārt Alvim – 7. vieta, turklāt Alvis junioru konkurencē izcīnīja otro vietu.

Par posma uzvarētāju sievietēm kļuva patreizējā Latvijas kausa īpašniece ventspilniece Elēna Rācenāja, atstājot otrajā vietā Ilzi Zuci-Tenču no Inčukalna, ar kuru kopā Latvijas sieviešu izlases komandā šogad Čehijā kļuva par pasaules čempioni. Trešo vietu izcīnīja perspektīvā Jaunrades nama komandas spēlētāja Sarma Vēberga. Vecmeistariem trešo vietu izcīnīja Aleksandrs Žernovojs, bet Guntis Ernšteins palika uzreiz aiz labāko trijnieka.

Par Latvijas kausa I posma uzvarētāju kļuva Valts Smagars no Skrundas, savukārt 2. un 3. vietu ieņēma rīdzinieki Sandis-Kristaps Lagzdiņš un Raivis Miglinieks (junioru nominācijas uzvarētājs). Amatieru līgā 4. vietu izcīnīja Jaunrades komandas jaunais censonis Dāvis Apfelbaums.

Jaunas izmaiņas un korekcijas ir skārušas sacensību norises formātu un vietu. Latvijas kauss, tāpat kā iepriekš, norisināsies četros posmos, kuri notiks Inčukalnā un Rīgā. Savukārt Ventspilī šosezon norisināsies tikai pilsētas mēroga turnīri.

Jaunums šogad ir Pasaules klubu čempionāts, kurš pirmo reizi notiks Latvijā. Divu dienu garumā pasaules spēcīgākie galda hokeja meistari tiksies Jēkabpilī, kur pirmajā dienā notiks Pasaules kausa Latvijas posms, savukārt otrajā dienā tiks noskaidrots pasaules spēcīgākais klubs.

Galda hokeja sezona noslēgsies ar Eiropas čempionātu, kas nākamgad norisināsies jūnijā Zviedrijas pilsētā Eskilstunā. Kā jau pēdējos gados ierasts, paralēli Latvijas kausa posmam notiek arī Latvijas amatieru līgas čempionāts.

Jau 14. oktobrī Inčukalnā notiks Latvijas kausa II posms, bet 21. oktobrī ar Ventspils Jaunrades nama kausa izcīņas I posmu tiks atklāta jaunā Ventspils galda hokeja sezona.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: