Ventspils Augstas klases atbalsta programmas šķēpmetējs Rolands Štrobinders pasaules čempionāta kvalifikācijā nespēja sasniegt 80 metru robežu un kopvērtējumā ierindojās 19. vietā.

Rolands Štrobinders šosezon laboja savu personisko rekordu, aizmetot šķēpu 83.42 metrus tālu, kas ir nedaudz tālāk nekā PČ noteiktā kvalifikācijas norma – 83 metri. Štrobinders startēja A kvalifikācijas grupā, turklāt ar pirmo numuru.

Savā pirmajā metienā viņš šķēpu aizmeta 78.22 metru tālumā, bet otrajā - rezultātu uzlaboja līdz 79.68 metriem. Konkurentu augstvērtīgie rezultāti A grupā lika saprast, ka tikšanai finālā nepieciešams krietni tālāks metiens, bet tas neizdevās – pēdējā metienā Štrobinderam izdevās 79.28 metri.

Ar 79.68 metriem viņš ieņēma desmito vietu A grupā, bet sacensību kopvērtējumā ieguva 19. vietu. Kopumā kvalifikācijas normu pārsniedza 13 sportisti.

Ar pašu pirmo metienu finālu sasniedza četri A grupas šķēpmetēji. Saviem konkurentiem skaidru vēsti nodeva sezonas līderis Johanness Feters – vācu sportists aizšāva šķēpu 91.20metrus. Tas ir labākais rezultāts, kāds vien redzēts PČ kvalifikāciju sacensībās, un ceturtais labākais PČ vēsturē. Ar šādu rezultātu Feters būtu triumfējis visos pasaules čempionātos, izņemot divus.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    karlito 11.08.2017, 18:25:42

    Maigi izsakoties..varēja būt labāk!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: