Latvijas čempionātā novusā senioriem pie divām medaļām 60+ grupā tikuši Ventspils novusisti, savukārt vēl vairākas godalgas ventspilniekiem Latvijas Veterānu savienības sporta spēlēs.

Novusa čempionātā dāmu konkurencē spēlēja 20 dalībnieces, un nevienai no viņām neizdevās izvairīties no zaudējumiem, tāpēc turnīra noslēgumā situācija tabulā bija ļoti saspringta. Uzvarētājas noteikšanai nekādus papildrādītājus ņemt vērā gan nevajadzēja, bet otro vietu dalīja divas spēlētājas, arī ventspilniece Janīna Kesenfelde, kura, pateicoties labākam koeficientam, arī ieguva sudraba medaļu.

Kungu finālā spēlēja 26 dalībnieki un pēc 11 kārtu cīņām ventspilnieks Aivars Pētersons un limbažnieks Pēteris Lavronovs dalīja pirmo vietu. Papildrādītāji pavisam nedaudz labāki izrādījās Limbažu senioram, kurš tad arī tika pie zelta, bet uz Ventspili ceļoja sudrabs. 50+ grupas finālā piektais bija Raimonds Leitis, no medaļas atpaliekot tikai par vienas uzvaras tiesu, bet Bruno Hofmanis ieņēma 13. vietu (27 dalībnieki). 70+ grupā Ilmārs Raģis ierindojās 17. vietā 27 dalībnieku konkurencē.

Ķekavā un Baložos risinājās Latvijas Veterānu savienības 54. sporta spēles orientēšanās sportā, šahā un novusā. Kopumā sacensībās piedalījās 20 ventspilnieki. Novusā Ventspils komanda startēja deviņu cilvēku sastāvā un kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu. Individuāli uzvaru 60+ grupā izcīnīja Aivars Čaklis, bet dubultspēlēs pirmā vieta vieta Ilzei un Imantam Čakļiem.

Šahā startēja četri dalībnieki, bet medaļu izcīnīja Agris Kantoris, kurš bija trešais 50+ vecuma grupā. Savukārt orientēšanās sportā trešo vietu izcīnīja Vaira Černiševa un Harijs Meiers, bet vēl vairāki ventspilnieki ieguva ceturto vietu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: