Trešdien, 7.jūnijā, Ventspils Augstskolā (VeA) vizītē ieradīsies četri eksperti, kuri izvērtēs pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu "Programmēšanas speciālists".

Komisija tiksies ar augstskolas vadību, pasniedzējiem un darba devējiem, kā arī iepazīsies ar VeA materiāltehnisko bāzi, apskatīs laboratorijas un bibliotēku.

Komisijas sastāvā ir četri eksperti: Rudīte Čevere (LLU), Jurijs Merkurjers (RTU), Vineta Sondore (AIC koordinatore) un Jānis Bukovskis (LSA deleģētais novērotājs).

Pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas “Programmēšanas speciālists” piedāvājums ļaus studentiem īsākā laikā iegūt profesionālās zināšanas attiecīgajā jomā un uzsākt darba gaitas. Studiju programmas ilgums būs 2 gadi un studiju programmā galvenais uzsvars tiks likts uz programmēšanas prasmēm, par pamatu programmēšanas prasmju apguvei izmantojot programmēšanas valodas Java un Python. Pēc studiju programmas apguves jaunajiem speciālistiem tiks piešķirta kvalifikācija – programmētājs, kas atbilst 4. profesionālās kvalifikācijas līmenim. Studiju programmas izstrādē piedalījušies darba devēji, kuri arī pasniegs lekcijas jaunās programmas studentiem.

Ņemot vērā lielo programmētāju pieprasījumu, jau tagad var apgalvot, ka visiem studiju programmas absolventiem ir garantētas darba vietas.

Ventspils Augstskola jaunajā studiju programmā plāno uzņemt pirmos studentus jau šajā rudenī. Studiju programmas licences saņemšana dot tiesības augstskolai uzņemt un apmācīt studentus konkrētā studiju programmā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: