20.maijā plkst. 11:00 Ventspils Zilā karoga pludmalē notiks jaunā Pludmales volejbola stadiona atklāšana, kurā piedalīsies Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis, Olimpiskā centra “Ventspils” un Latvijas Olimpiskās komitejas pārstāvji.

Pēc svinīgās atklāšanas ceremonijas sāksies Latvijas Pludmales volejbola čempionāta 1.posma sacensības, kurās piedalīsies šībrīža pasaules labākie pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, pasaules reitinga 20. vietas sportisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, redzēsim arī Ventspils augstas klases atbalsta programmas sportistus Rihardu Finsteru un Edgaru Toču, kuri pasaules reitingā šobrīd ieņem 54.vietu, kā arī Ventspils pludmales volejbola kluba „Bloks” treneri Tomu Šmēdiņu kopā ar Aleksandru Soloveju un citus sportistus. Priekšsacīkstes sāksies 20.maijā, bet izslēgšanas turnīra un finālspēles paredzētas 21.maijā.

Jaunajā pludmales volejbola stadionā būs pieci pludmales volejbola laukumi, pārģērbšanās kabīnes, noliktava un treneru telpa, kā arī dušas un laukumu apgaismojums. Ikdienā pie volejbola laukumiem atradīsies pārvietojamas skatītāju tribīnes ar 48 sēdvietām, bet nepieciešamības gadījumā pludmales volejbola stadions varēs pārtapt arī par starptautisku sacensību norises vietu ar vienu centrālo volejbola laukumu un trīs papildus laukumiem un skatītāju tribīnēm līdz pat 1000 skatītājiem.

Pludmales volejbola stadiona ierīkošanas kopējās izmaksas ir 206 000 EUR, no tā aptuveni 46 000 EUR ieguldīti aprīkojumā, bet celtniecībā 160 000 EUR. Finansējums nodrošināts no Latvijas Republikas Izglītības un Zinātnes ministrijas finansējuma valsts nozīmes sporta infrastruktūras attīstības projektu īstenošanai projektam “Olimpiskā centra “Ventspils” infrastruktūras attīstība 2015. – 2020. gadiem”.

Lai veicinātu aktīvu dzīvesveidu un paplašinātu sportošanas iespējas, kā arī atsaucoties uz pieaugošo interesi, 2016.gadā tika uzsākts mērķtiecīgs darbs pie pludmales volejbola infrastruktūras attīstības. Pērnā gada rudenī svinīgi tika atklāti četri publiski pieejami volejbola laukumi gan Ventas labajā, gan kreisajā krastā.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: