Nedēļas nogalē – 13. un 14. maijā notiks gājiens no Jūrkalnes līdz Ventspilij gar jūras krastu. Gājiens sāksies sestdienas rītā pie Jūrkalnes estrādes.

Pirmajā dienā gājēji dosies gar Jūrkalnes stāvkrastu un Užavas dabas lieguma pelēko kāpu līdz Užavas bākai ar nakšņošanu Užavas pamatskolā. Svētdien gājiens turpināsies līdz Ventspilij un 14. maija vakarā plkst. 18:36 Ventspils Jaunrades namā notiks fonda "1836" koncerts, kur akustisko koncertu sniegs Renārs Kaupers un zēnu koris.

Par godu Latvijas simtgadei fonds "1836" veido tūrisma maršrutu apkārt Latvijai, kas būs aptuveni 1836 kilometru garumā pa sauszemes robežu. Tūrisma ceļš "Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!" plānots kā dāvana Latvijai un tās iedzīvotājiem valsts simtgadē. Gājiens no Jūrkalnes līdz Ventspilij būs jau 16. posms "1836" ceļā apkārt Latvijai. Kopš 2016. gada maija vidus projekta autori ar draugiem paspējuši viesoties Kurzemes un Vidzemes jūrmalā, Latgalē, Latvijas un Igaunijas pierobežā, kā arī Leišmalītē, ierokot pirmās ceļa norādes.

Ceļa "Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!" gājienos var piedalīties ikviens interesents, noejot sev vēlamo ceļa gabalu, kaut vai tikai vienu dienu vai pāris kilometrus. Gājienu noslēgumā svētdienās parasti ir koncerti, kuros piedalās fonda "1836" draugi. Gājieni notiek nedēļas nogalēs, neskatoties uz to, vai ir saule vai lietus, jo mērķis ir iepazīt Latviju, tās dabu un kultūrvēsturiskās vērtības dažādos laikapstākļos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: