Šodien BK Ventspils savā laukumā sāks cīņu Čempionu līgā izslēgšanas spēlēs, uzņemot pašreizējos Itālijas čempionāta vicelīderus Umana Reyer no Venēcijas.

Play off vēsturiskā pieredze. Kopš BK Ventspils spēlē Eiropas klubu turnīros (1997./98. gada sezonas), izslēgšanas spēļu turnīros startēts 12 reižu un tajās aizvadītas 32 spēles. Kopējā spēļu bilance nav iepriecinoša – izcīnītas tikai desmit uzvaras. Pirmā kārta pārvarēta trīs gadījumos, un pēdējais šāds gadījums notika patālajā 2004./05. gada ULEB kausa izcīņas sezonā. Līdz šim ar Itālijas komandām play off spēlēts tikai vienu reizi – 2005./06. gada sezonas ULEB kausa izcīņā, kad divu spēļu summā nācās atzīt Reggio Emilia pārākumu (87:86 savā laukumā un 83:85 izbraukumā). Sava laukuma spēlē 31. janvārī ventspilnieki mača gaitā atradās vadībā pat ar 15 punktiem, taču uzvara tika izrauta tikai līdz ar spēles beigu signālu, kad precīzs bija Enriks Klemonss… Atbildes mačā pēdējā uzbrukuma tiesības piederēja kurzemniekiem, taču Rašīda Brokenboro pustālais metiens divu pretinieku ielenkumā nebija precīzs. Šos dramatiskos mirkļus no tagadējā BK Ventspils sastāva piedzīvoja Kārlis Muižnieks, kurš arī toreiz bija komandas galvenais treneris.

Otrie grupā. Umana Reyer Čempionu līgas pamatturnīru aizvadīja B apakšgrupā un 14 mačos izcīnīja deviņas uzvaras. Tikpat uzvaru bija arī grupas uzvarētājai Francijas Le Mans un Turcijas Pinar Karsiyaka, taču Itālijas komandai tika otrā vieta. It kā otrā vieta apakšgrupā liecina par komandas spēku, taču arī tik augstā vietā esošajai komandai vismaz Čempionu līgā par stabilitāti nav iemesla priecāties. Ventspils komandas līdzjutēji nav mierā ar savas komandas zaudējumiem ar padsmit punktu starpību, tad, ko lai saka Umana Reyer fani un arī komandas saimnieki par 59:99 zaudējumi Pinar Karsiyaka un 67:102 pret Avtodor?

Labi, šie zaudējumi tika piedzīvoti izbraukumā, tālāk no savu skatītāju acīm, taču tie ir un paliek zaudējumi ar 40 un 35 punktu starpību. Starp citu, Umana Reyer septiņās izbraukuma spēlēs izcīnīja tikpat uzvaru, cik BK Ventspils – divas – un tas liecina par to, ka pretinieku laukumi viņiem neiet pie sirds. Ja vēl ņemam vērā to, ka Umana Reyer vēl svētdien aizvadīja Itālijas čempionāta spēli un bija jāmēro ne tas tuvākais ceļš uz Ventspili, tad vismaz pirms pirmās spēles ventspilniekiem ir zināmas priekšrocības. Tiesa, tās pašiem ir jāizmanto.

Divi zaudējumi. Kad kļuva zināms ventspilnieku pirmais pretinieks izslēgšanas spēļu turnīrā, Umana Reyer savas valsts čempionātā bija itin pārliecinoši iekārtojušies turnīra tabulas otrajā vietā tūlīt aiz Eirolīgā spēlējošās Milānas EA7 Armani, taču pirms izbraukuma uz Ventspili, šī otrā vieta vairs nav tik stabila. 29. janvārī viesos tika piedzīvots zaudējums pret Capo d’Orlando (82:90 pagarinājumā), bet 5. februārī viesos ar 57:65 nācās piekāpties Trento komandai. Neskatoties uz šiem zaudējumiem, Umana Reyer joprojām saglabā otro vietu (18 spēlēs 12 uzvaras), taču tikpat uzvaru ir trešajā vietā esošajai Air Avellino - komandai, ar kuru otrajā play off kārtā būs jāspēlē BK Ventspils un Umana Reyer pāra uzvarētājiem.

Atbildes spēle 22. februārī pretinieku laukumā.

Kārlis Muižnieks un Kristaps Janičenkos par gaidāmo cīņu

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    ozols 07.02.2017, 13:45:03

    Visus spēkus vienā dūrē,lai veicās un visiem,visiem J""Ā"J""Ū'"T Līdzi ! :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: