Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas 7. klases audzēknis Ralfs Roga ir iesaistījies „Junior Achievement Latvija” skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) programmā, un ražo savu produktu – kafijas un desertu trafaretus kurus Ziemassvētkos var izmantot arī kā eglīšu rotājumus.

Vasarā Ventspils jaunieši piedalījās pasākumu ciklā “Biznesa vasara”. Tajā notika neformālās apmācības, radošās darbnīcas un simulācijas spēle, kas jauniešus iedrošināja un iedvesmoja būt uzņēmīgiem. Šajā pasākuma ciklā piedalījās arī Ralfs un tieši šeit radās viņa ideja par kafijas trafaretu izgatavošanu. Par iespēju iesaistīties SMU Ralfs uzzināja no savas sociālo zinību skolotājas Anitas Jozus, bet vairāk par šo programmu noskaidroja internetā

Trafaretu formas jaunietis domā pats un līdz šim tās tapušas šādās formās: ūsas, sirds, ķepa, bite un tauriņš. Ralfs min, ka pēc pasūtītāju velmēm, ir iespējams izgatavot arī citas formiņas.

Lai šīs formiņas izveidotu, Ralfs sadarbojas ar uzņēmumu „MGS Factory”. „Datorā veidoju zīmējumus kafijas un deserta trafaretiem, tad ar idejām braucu uz Kuldīgu, kur ar lāzera palīdzību, uz dabīgā koka formiņas tiek izgrieztas,” stāsta jaunais uzņēmējs Ralfs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: