Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijā graujošu panākumu šodien svinēja "Ventspils", kas savā laukumā ar pamatīgu uzviju revanšējās "Jēkabpils" basketbolistiem par zaudējumu pirms divām dienām Jēkabpilī. Šodien kurzemnieki uzbrukumā rīkojās pilnīgi brīvi, uzvarot ar 110:61.

Ventspilnieki pirmo ceturtdaļu sāka ļoti pārliecinoši, pirmo astoņu minūšu laikā ielaižot tikai astoņus punktus, bet uzbrukumā sametot 25. Sirsniņš, Sokolovs un Bārnīss līdz ceturtdaļas beigām ļāva jēkabpiliešiem dubultot punktu ražu, tomēr pirmās 10 minūtes "Ventspils" noslēdza ar ļoti pārliecinošo 31:17.

Otrās ceturtdaļas ievadā pieci Sokolova punkti pēc kārtas ļāva "Jēkabpilij" samazināt laukuma saimnieku pārsvaru līdz +9 (31:22), tomēr ventspilnieki atbildēja ar astoņu punktu ofensīvu un arī atlikušajā puslaika daļā demonstrēja lielisku sniegumu uzbrukumā. Pirmo puslaiku Roberta Štelmahera vadītā komanda noslēdza ar +21 (57:36).

Labi iesākto darbu ventspilnieki turpināja arī trešajā ceturtdaļā. Pēc četrām ar pusi minūtēm mājinieki panāca jau +34 (73:39), tomēr Randlss ar sešiem punktiem pēc kārtas nedaudz atvēsināja iekarsušos mājinieku prātus. Tas gan īss uzplaiksnījums jēkabpiliešu spēlē – arī trešo ceturtdaļu viesi zaudēja pārliecinoši ar 12:25 (kopā 48:82).

Arī ceturtā ceturtdaļa līdzjutējiem sagādāja bagātīgu punktu guvumu vietējās komandas izpildījumā. Mača liktenis jau bija izšķirts labu laiku līdz ceturtās ceturtdaļas izskaņai, bet beigu rezultāts uz tablo vēstīja iznīcinošu "Ventspils" uzvaru ar 110:69.

Ventspilniekiem šovakar krita teju viss, kas vien varēja iekrist – divpunktu metienos 74% precizitāte (26/35), tālmetienos 61% (14/23).

Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuvis 2:1 ventspilnieku labā. Komandas ļoti atšķirīgā noskaņojumā dosies uz Jēkabpili, kur 1. maija vakarā tiks aizvadīta ceturtā spēle.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: