Jau piektdien Latvijas Basketbola līgas pusfināla pirmo maču savā laukumā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kuriem trāpījies iespējami tālākais sāncensis – BK "Jēkabpils". Finālā iekļūs komanda, kas uzvarēs trīs mačos.

Ventspilnieki regulāro sezonu noslēdza pirmajā vietā, tā garantējot pusfinālu un atpūtu izslēgšanas maču pirmajā kārtā. Par iespēju tikties ar ventspilniekiem cīnījās regulārās sezonas ceturtā spēcīgākā komanda BK "Jēkabpils" un piektā – "Liepāja/Triobet". Pirmajā mačā liepājnieki tika pie panākuma viesos un arī otrajā jau savu līdzjutēju priekšā bija tuvu uzvarai, taču nedz izdevās nosargāt 15 punktu pārsvaru, nedz pēdējā sekundē iemest kaut vienu soda metienu – Ivars Timermanis meta garām abus, ļaujot jēkabpiliešiem uzvarēt 80:79. Tas laikam jau bija lūzuma punkts sērijā, jo turpinājumā iedzīt sāncenšus mulsumā uz ilgu laiku Uvja Helmaņa trenētajai komandai nesanāca. Lielāki plusi bija gan trešajā mačā Jēkabpilī, gan nākamajā spēlē Liepājā, taču beidzās tās ar BK Jēkabpils uzvarām un panākumu sērijā 3:1.

Jāpiebilst, ka lūšiem, kā līdzjutēji dēvē Jēkabpils komandu, pirmo reizi komandas vēsturē izdevies aizkļūt līdz LBL pusfinālam, kas jau garantē iespēju cīnīties par medaļām.

Uzzinot, kuras komandas varētu nākt pretī BK "Ventspils" pusfinālā, līdzjutēji sprieda apmēram tā: "Kura labākā – Liepājas, kas mūs uzvarēja, vai Jēkabpils, kas tikpat nesen uzvarēja gandrīz?" Patiesībā regulārajā sezonā komandas aizvadīja divas visai līdzīgas cīņas, atšķirība tikai tā, ka pirmajā savā laukumā BK "Ventspils" visai droši noturēja savu vadību (75:66), bet viesos mača izskaņā pamanījās izsēt lielus plusus, galu galā tiekot pie minimālas uzvaras 80:78. Tā ka iemeslu domāt, ka fināls ir pavisam pašsaprotama lieta, ventspilniekiem nav un nav arī šaubu, ka šādas domas komandai prātā nenāk. Turklāt jāņem vērā, ka lūši šobrīd tiešām ir uz pacēluma, lai gan komandas treneri sūdzas par citām problēmām – izslēgšanu spēļu kalendārs ir tāds, ka pusfinālā svaiguma varētu pietrūkt.

Savukārt BK "Ventspils" ir gluži pretējas problēmas, jo spēļu prakses pēdējā laikā trūcis. Pēdējā oficiālā spēle tika aizvadīta 5. aprīlī, tad vēl bija divas pārbaudes spēles ar "Spartak" no Sanktpēterburgas, bet līdz pusfināla pirmajam mačam Roberta Štelmahera komandai bija deviņas brīvas dienas. Tad jau redzēsim, cik svarīgs būs šis faktos, taču ļoti nozīmīga varētu būt sava laukuma priekšrocība. Protams, lai to saglabātu, sērija jāsāk ar uzvaru.

Igora Miglinieka rīcībā ir kopumā labi nokomplektēta komanda, kurā netrūkst spilgtu personību, taču tieši tā arī brīžiem ir lielākā problēma – grūtos brīžos netrūkst spēlētāju, kuri varonīgi piesakās vilkt visu vezumu, taču ne vienmēr ar labiem panākumiem. Taču, ja tā lietiņa aiziet... Ātra, agresīva aizsardzība un gudrs uzbrukums bez liekām avantūrām – tās varētu būt BK "Ventspils" panākuma atslēgas.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: