Jau šīs nedēļas nogalē Aizputē startēs Latvijas čempionāts motokrosā, kuram cītīgi gatavojušies arī motokluba Rodeo pārstāvji. Pēdējā spēku pārbaude pirms tā bija Baltijas Izaicinājuma kausa divi posmi.

«Var teikt, ka iesākām ar vērtējumu labi. Mērķis bija izkustēties, iebraukties, taču dalībnieku sastāvs bija Eiropas čempionāta līmenī un katrs gribēja pirms sezonas paveikt kādu savu uzdevumu. Tāpēc cīņas bija ļoti spraigas, kas, protams, nebija slikti,» Baltijas Izaicinājuma kausu vērtē Rodeo direktors Arvis Sanders.

 

Divu posmu kopvērtējumā vislabāk veicās Dāvim Līvam, kurš aizraujošās MX1 klases cīņās izcīnīja trešo vietu. MX2 klases debitants Kristers Drevinskis pirmajā posmā Ķegumā bija trešais, bet Igaunijas Viljandi trasē bija spiests doties ar rezerves motociklu, jo kaujas zirgu bija apskādējis kāds akmens. 16 gadus vecais Kristers tomēr prata pacīnīties par augstām vietām, finišējot sestais, bet kopvērtējumā izcīnot piekto vietu. Jāuzslavē arī 85cm3 klases debitanta Toma Babra neatlaidība. Pirmajā posmā, cīnoties gan ar konkurentiem, gan uztraukumu, gan kritieniem, jaunais Rodeo braucējs tika līdz 19. vietai 41 braucēja konkurencē. Savukārt Igaunijā, kur arī neiztika bez kritieniem, jau izdevās krietni labāks starts – divu braucienu summā izcīnīta septītā vieta. Šīs sacensības ne tikai to parādīja, ka komanda ir perspektīva, bet arī apliecināja, ka sezonas sākumā par sevi var likt manīt sagatavošanās posmā izlaistais. «Aizvadījām ļoti labu treniņnometni Saldū pie Vitālija Bobkova, taču noteikti bija nepieciešama vēl viena, kuru organizēt tomēr nesanāca. Tagad mačos uzreiz ir jūtams, ka pietrūkst to stundu, kas starpsezonā nav pavadītas trasē, taču visa sezona vēl priekšā un nav šaubu, ka iekavēto iedzīsim,» skaidro Sanders.

 

Jau šīs nedēļas nogalē Aizputē startēs sezonas svarīgākās sacensības – Latvijas čempionāts. Sestdien uz starta izies amatieri un jaunieši, bet svētdien risināsies cīņas visās prestižākajās klasēs. Latvijas čempionātam šosezon būs četri posmi (7 posmos risināsies Latvijas kauss), bet mači Aizputē būs vistuvākie Ventspils līdzjutējiem, tāpēc motokrosa cienītājiem jācenšas izmantot šī iespēja. Šajā sezonā paredzēti dažādi jaunievedumi, kas mačus padarīs interesantākus gan līdzjutējiem, gan braucējiem, kuriem sevišķi interesants varētu šķist balvu fonda pieaugums prestižākajās klasēs. Bez jau minētajiem braucējiem Latvijas čempionātā un citās sacensībās Rodeo krāsas aizstāvēs arī MX1 klases braucējs no Igaunijas Lauri Lehtla, Kvadri Pro braucēji Ralfs Reinfelds un Endijs Bernics, amatieri Madars Pureklis, Gvido Judeiks, Madars Strautiņš un Niks Jansons, kā arī seniori Ainars Soks, Pēteris Vočtavs un Arvis Sanders.

 

Bez pašmāju mačiem Rodeo komanda startēs arī Lietuvas un Igaunijas čempionātos, Baltijas čempionātā un sezonas gaitā noteikti dosies arī kādā tālākā izbraucienā.

 

Foto: rodeomx.net

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: