Izraēlas galvaspilsētā Telavivā šodien noslēdzas Eiropas čempionāts svarcelšanā. Uz starta devās arī Latvijas labākais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks (22), kurš startē svara kategorijā līdz 105 kg.

Diemžēl raušanā mūsu sportists nostartēja neveiksmīgi un pacēla vien 172 kilogramu svaru stieni. Grūšanā tika pievarēti 218 kilogrami, kas deva mazo bronzu. Abu disciplīnu kopvērtējumā Plēsnieks ierindojās 4. vietā.

Plēsnieks ir valsts rekorda īpašnieks raušanā (180 kg), taču šodien viņš neietuvojās šim sasniegumam, jo ar diviem mēģinājumiem neizdevās uzveikt 177 kilogramu stieni. Eiropas čempionātā ar 172 kg raušanā mūsu sportists ieņēma 8. vietu.

Grūšanas disciplīnā Plēsnieks vispirms pacēla 212 kg, pēc tam tika galā arī ar 218 kilogramiem. Kā nākamais mēģinājums tika pieteikts 220 kg svars, taču mazliet vēlāk tas tika koriģēts uz 224 kilogramiem, un tas jau būtu Latvijas rekords grūšanā. Šāda taktika šoreiz neattaisnojās, jo pēdējais mēģinājums nebija sekmīgs. 218 kg mūsējam deva mazo bronzu grūšanā, bet summā iespētie 390 kilogrami nodrošināja 4. vietu kopvērtējumā.

Kā jau ziņots, pirms nedēļas Eiropas čempionātā 15 gadus jaunā ventspilniece Rebeka Koha starp pieaugušajām izcīnīja 7. vietu. Savukārt pagājušā gada Eiropas čempionātā Artūrs Plēsnieks noformēja 175+222=397, kas tobrīd viņam deva 4. vietu, bet pēc gruzīna diskvalifikācijas mūsu svarcēlājs ieguva bronzas medaļu.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: