Trešdien kārtējo maču "Aldaris" LBL aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā uzņems Latvijas Universitātes komandu. Mača sākums pulksten 19.

Abām komandām tā būs otrā tikšanās reize, bet pirmajā piegājienā Rīgā drošu, lai arī ne pārāk iespaidīgu uzvaru svinēja BK "Ventspils" - 84:72. Ventspilniekiem 27 punktus guva Ronalds Zaķis, pa 14 Sandis Valters un Jānis Timma, bet tuvu triple-double bija Māris Gulbis, kurš 10 punktiem pievienoja 11 atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. Studentiem 19 punktus sameta Ingars Aizpurs.

Pagājušajā sezonā LU iekļuva LBL izslēgšanas spēlēs un pat cīnījās par medaļām, galu galā finišējot ceturtajā vietā, bet šajā sezonā atkārtot kaut vai tikšanu sešniekā būs grūti. Teorētiski tādas iespējas studentu komanda ir, taču no sestajā vietā esošās Liepājas rīdziniekus šķir sešas uzvaras. Svarīga ir katra uzvara, un nav šaubu, ka LU pie tādas centīsies tikt arī Ventspilī, taču tik pat skaidrs, ka ne par ko citu nedomās arī laukuma saimnieki.

Līdz sezonas beigām uz Valmieru devies viens no LU līderiem Mārcis Vītols, bet BK "Ventspils" šajā mačā laukumā varēs sūtīt divus spēlētājus, kas nepiedalījās pirmajā mačā - Džeraju Grantu un Villiju Kempu. Atšķirīga bijusi arī komandu veiksme pēdējos mačos. Ja ventspilnieki uzvarējuši septiņas spēles pēc kārtas, tad studenti uzvarējuši trīs no pēdējām piecām spēlēm, taču uzvaru sērija ir tieši viens mačs.

Spēle Olimpiskā centra "Ventspils" basketbola hallē sāksies pulksten 19, bet tās tiešraide būs vērojama tikai klātienē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: