BK Ventspils centra uzbrucējs Ronalds Zaķis atzīts par Aldaris LBL februāra vērtīgāko spēlētāju.

Zaķis februārī palīdzēja komandai uzvarēt visās trijās spēlēs, vidēji katrā laukumā pavadot 23 minūtes 37 sekundes, gūstot 18,7 punktus, izcīnot sešas atlēkušās bumbas un sakrājot vidējo efektivitātes koeficientu 19,3.

 

Sarunā ar basketbola portālu basket.lv Zaķis atzīst, ka ir pārsteigts par šādu atzinību no LBL treneru puses, kuri savā balsojumā bija gandrīz vienprātīgi: «Neesmu taču metis pa 30 punktiem spēlē un viens pats izcīnījis uzvaras. Mūsu komandā katrai spēlei ir plāns, un katram spēlētājam savi uzdevumi. Eju laukumā un daru, kas man jādara.»

 

Ventspilnieks gan atzīst, ka februāris tiešām bijis labs, jo izdevies uzvarēt, piemēram, VEF, taču par īpašu šo panākumu Zaķis nesauc: «Īpašas ir tās spēles, kuras notiek play-off laikā. Tagad viss bija kā parasti – dienu pirms spēles sākām gatavoties, bija savs plāniņš. Viss treniņos atstrādātais bija jārealizē laukumā. Protams, ja pretī nāk čempioni un Eiropas kausa izcīņas dalībnieki, koncentrēties ir vieglāk, nekā pirms spēles ar citiem pretiniekiem. Šoreiz Aizkrauklē uzvarējām, bet, ja viss notiks kā pēdējos gados ierasts, un atkal satiksimies finālā, tad būs pavisam cits basketbols. LBL atslābināties nedrīkst ne uz mirkli, jo pret ikvienu pretinieku var paklupt, kā tikko VEF paklupa Jūrmalā. Arī mums uzvaras nenāk viegli, jo pret Ventspili visi cīnās ar dubultenerģiju. Jēkabpilī gāja grūti un spēles izskaņa bija ļoti interesanta.»

 

Zaķis nenoliedz, ka ļoti vēlas spēlēt izlasē un, ja tāds piedāvājums tiks izteikts, ne mirkli nešauboties piekristu: «Vēlēšanās ir vismaz par 110 procentiem! Uzspēlēt kopā ar Latvijas labākajiem džekiem ir ļoti interesanti. Ja pasauks – būšu klāt. Cits variants nemaz netiek apsvērts!»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: